App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Pappaledig

Min man förstår inte varför jag blir irriterad när han tar ut pappaledigt och inte är med vårt barn. Hej, jag studerar på heltid och på grund av corona är min utbildning på distans tillfälligt. Dock behöver jag vara i skolan i kanske 2 timmar och då tar min man då ut pappaledigt och när jag väl kommer hem för att fortsätta plugga då lämnar han allt ansvar till mig ändå. Vi har haft många diskussioner om just detta och när vi planerade för att bli gravida så sa vi att han ska låta mig plugga om kvällarna om han jobbar och då när han tar ut föräldrarledigt men istället går han antigen och lägger sig och lämnar mig med vår dotter eller sätter sig och spelar. Jag blir fruktansvärt frusterard på detta och mår rent ut sagt skit. Finns det någon som har varit eller är i samma sits som kan ge tips på hur vi ska lösa detta? Vi har pratat tusen gånger om det men det blir inte bättre och jag kan/vill inte hoppa av skolan för att han inte tar sitt ansvar

2022-01-04
Mariaaa
Mariaaa
Bebis på 12 månader

Fy vad dåligt av honom. Det är inte ditt barn som han är barnvakt åt, det är ert barn och därför bådas ansvar.

Jag förstår inte hur hans tankebanor går, håller han inte med om att han har lika mycket ansvar för ert barn? Håller han inte med om att ditt plugg är viktigt? Hur motiverar han sitt beteende?

2022-01-16
aenm
aenm
Bebis på 1 månader

Säger som de andra, bara ta dina saker och gå iväg om det är möjligt. Annars får du helt enkelt sätta dig och ignorera din dotter så att han måste engagera sig.

Men tar man ut pappaledighet så är det ju för att han får pengar för att han tar hand om barnet. Vill han vara ledig och inte göra något särskilt kallas det semester. Och det får han inte betalt för på samma sätt.

2022-01-15
ma78
ma78

Hej
Påminn honom om att han jobbar. Han får ju faktiskt betalt för att ta hand om bebis och inte för att spela 😉

2022-01-13
Mamma_Sol
Mamma_Sol
Bebis på 14 månader

såklart ska du plugga någon annanstans. Det är otroligt lätt att bli störd hemma.
Annars får du sätta öronproppar/lyssna på musik så att du faktiskt inte hör barnet och pappan, så du inte blir störd av dem. Sätt dej där du inte syns!
När jag jobbade hemma och barnen var små så gick jag till hallen, tog på skor och jacka och tog jobbväskan, sa "Hej då, nu går jag till jobbet" och gick ut och runt på baksidan där jag gick in och ner i källaren. Sen samma runda när jag jobbat klart. Barnet förstod aldrig att jag satt i samma hus och jag slapp lägga tid på att åka iväg. Bor man så att man inte kan gå iväg utan måste sitta så alla ser att man är hemma, så får man ändå försöka "bli osynlig" tex genom att använda hörlurar/öronproppar, kanske sätta upp en skärmvägg/draperi runt om dej så du inte syns hela tiden och inte göra annat än att sitta och jobba.

2022-01-04
solskensmamman
solskensmamman

Tar hand ut pappaledighet så är det han som tar hand om barnet. Spec om du pluggar o varit tydlig med detta.
Eller kan du väl göra samma sak. Du tar ut mammaledighet o när han kommer hem från jobbet lämnar du barnet.
Gud. Ja hade flippat 😅
Skillnad om man hjälps åt. Eller om man gör något tillsammans men du ska studera. Enkelt :) eller sätt dig någon annanstans, som kommentaren nedanför :)

2022-01-04
Sofieeva
Sofieeva
Barn på 1 år och 6 månader

Kan du sätta dig och plugga någon annanstans? Ett bibliotek, fik, avskilt studierum på skolan? Givetvis är det din man som ska vara förälder när han är föräldraledig, men eftersom det inte funkar att prata får gränsdragningen nog göras tydligare - ooch om du inte ens är där kan ansvaret omöjligt hamna på dig.

2022-01-04
midvinter
midvinter
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...