App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni som blivit avstängda från arbete - se hit

Ni som blivit avstängda eller fått anpassade arbetsuppgifter på jobbet - vad arbetar ni med. Jag är dubbelt vaccinerad och i slutskedet av min graviditet, har ej haft konstaterad covid. Jag har ca 1 månad kvar på jobbet och arbetar med barn och unga (omöjligt att hålla avstånd). Hur har ni som arbetar med liknande social arbete tänkt kring smittan ? Och ni som blivit avstängda av chefen , hur har chefen motiverat detta för er ? / har chefen inte kunnat anpassa med andra arbetsuppgifter osv? Och hur lång tid tog det er att få ersättning (graviditetspenning) utbetalt ?

2022-01-04
Minibobo
Minibobo
Bebis på 2 månader

Jag blev aldrig avstängd, jobbade fram till v.37 sen tog jag jullov och har tagit föräldradagar 10 dagar nu innan BF. Jobbar som lärare.

2022-01-18
Kvarnliden21
Kvarnliden21
Bebis på 3 månader

Blev avstängd nu efter jul och jobbar som lärare. Är v 34 nu, men fy vad jag blev besviken på graviditetspenningen!! Inte ens 50% av lönen!!

2022-01-17
Jejj
Jejj

Jag jobbar som fysioterapeut i kommunal verksamhet. Min arbetsgivare anser att smittorisken inte kan minimeras tillräckligt med skyddsutrustning samt alla kontakter vi har med annan personal och anhöriga. Har blivit omplacerad till att svara i växeltelefon och vara projektledare totalt 45%. Det var helt väntat och just nu är jag glad att inte behöva vara på plats på jobbet med tanke på smittspridningen. En dag/vecka är jag på ett kontor som jag delar med en annan person, känns helt okej ändå.

2022-01-17
Jennana
Jennana

Jobbar som förskollärare och blev avstängd med motiveringen risk för smitta av covid då det är svårt att hålla avstånd till kollegor, barn och vårdnadshavare (svårt också att ha andra arbetsuppgifter om ens arbete utgår från att du är runt folk hela dagarna) i v.20 precis innan jul. Men visste om att det skulle hända då jag berättade för min chef redan i vecka 8 att jag var gravid och hade även haft dialog med vårt skyddsombud på jobbet. Jag ifrågasatte inte det beslutet då jag hört och läst om smittade gravida som blivit allvarligt sjuka och antingen tvingats avbryta graviditet eller förlösa tidigare pga risker för barnet eller sig själva. Så går hemma med gravidpenning nu. Gick väldigt fort att fixa allt med FK och intyg, tog kanske totalt 3 veckor inklusive väntetider på diverse intyg från bland annat BM och arbetsgivare innan allt var klart med utbetalningar lagom en månad innan jag skulle gå ifrån jobbet :)

2022-01-17
ThereseA
ThereseA
nyfödd bebis

Tack för era svar!
Jag har blivit avstängd på chefens egen begäran nu, så det känns skönt att trygga upp inför förlossningen. Så får jag se när graviditetspenningen dyker upp 😏

2022-01-17
Minibobo
Minibobo
Bebis på 2 månader

Wow, hur kan man inte som chef anse det som en riskfylld arbetsplats??!!

2022-01-16
LilliK
LilliK
Gravid

Jag jobbar som busschaufför men min arbetsgivare förbjöd mig nu i vecka 21 att fortsätta pga coronan då de inte går att omplacera mig eller få det riskfritt. Vi hade möte där min chef skrev ett utlåtande som fanns på försäkringskassans hemsida och sedan fick jag själv anmäla digitalt om graviditetspenning via min sida på FK.

De sa att de öppnar ärendet ca 14 dagar när de mottagit graviditetaintyg, utlåtande från AG och min ansökan. Sen kan godkännande ta upp till 30 dagar men att jag då får betalt från det datum jag ansökt om. Alltså en risk för glapp i ekonomin beroende på..

2022-01-16
LilliK
LilliK
Gravid

Jag jobbar på en vårdcentralsapotek och kunde inte bli omplacerad (dvs till kundtjänst). Är i v29, är dubbelvaccinerad och jobbar än. Planerad att jobba till v36 enl apotekets policy om man är dubbelvaccinerad.
Har inte haft covid innan och visst känner jag mig osäker ibland. Men hoppas på det bästa.

2022-01-07
Homi88
Homi88
Bebis på 1 månader

Jag jobbar som lärare och träffar 14 klasser I veckan. Kommer inte träffa elever mer utan går in de två k-dagarna nu i januari och tar ut föräldrapenning sedan. Tråkigt att ta dagar innan barnet föds men med all smittspridning just nu känns det verkligen som rätt beslut. Det går ju inte bara covid och jag vill undvika influensa och vinterkräksjukan mm.

2022-01-06
mimmisan88
mimmisan88

Jag arbetar som lärare och blir avstängd om 2 veckor när jag går in i vecka 20. Det var inte någon diskussion utan min rektor sa direkt att de inte kan garantera att jag inte blir smittad då det, som du säger, är svårt att hålla avstånd i skolan/klassrummen. De kunde där emot omplacera mig på 75%, så jag ska sitta hemma och arbeta med it-administration och liknande. Det känns jätteskönt, hade nog inte klarat av att bara gå hemma utan något att göra, och jag kan ansöka om graviditetspenning för övriga 25%. Känns skönt också med tanke på den ökade smittspridningen nu, hade varit orolig för att vara på jobbet i nuläget. Hoppas det löser sig för dig! :)

2022-01-05
Snäckan22
Snäckan22
Gravid i vecka 37

Jag har arbetat på förskola men blev avstängd i v.20. Samma har gällt för alla som har blivit gravida under 2021 inom vårt område. Hade ingen direkt diskussion med min chef utan jag berättade och då fick jag till svar att det datum där jag gick in i v.20 var min sista arbetsdag. Var helt beredd på detta eftersom det har varit samma för alla. Går ju inte arbeta hemma eller undvika smitta på jobbet. Dock har jag bara haft halvårskontrakt som förnyats varje halvår, vilket gör att jag blev utan arbete vid årsskiftet. Men studerar på heltid så får ägna mig åt studierna under våren istället. :) Känns skönt att gå hem eftersom smittan ökar så mycket just nu, och trots att jag har fått två sprutor plus influensavaccin så känns det bra att göra det man kan.

2022-01-05

Jag jobbar på kontor där jag inte kunde jobba hemifrån, så jag blev avstängd från v.24 :) då min chef inte kunde garantera mig en smittsäker arbetsplats och arbetsuppgifterna inte går att göra hemifrån så blev jag "förbjuden" att komma tillbaka (tror det står så i papprena haha)

2022-01-05
Marika A
Marika A
Bebis på 8 månader

Jobbar som förskollärare. Blev avstängd i v. 20.
Det gjordes en riskbedömning på min arbetsplats där chefen sa vad hon tyckte. Och jag fick berätta hur jag kände. Därefter satte vi tillsammans ett datum. försäkringskassans handläggningstide är en månad efter att de fått in alla papper. Men det tog typ 2 veckor tills allt var godkänt.

2022-01-05
Amanda ok
Amanda ok
Bebis på 1 månader

Jobbar på postnord, kör ut pallar, paket till privatkunder, företag, affärer. Blev avstängd v 20 pga för stor smittrisk. Gick inte att omplacera. :)

2022-01-04
Ängsklocka10
Ängsklocka10
Bebis på 4 månader

Jobbar inom öppenvården, träffar patienter varje dag,(ibland med förkylningssymptom och nån gång med bekräftad covid) enl min chef så var det i princip noll risk att bli smittad om man hade skyddsutrustning och träffade patienten mindre än 15 min. Så otroligt korkat. Hoppas du blir avstängd, att träffa människor man inte bor med är alltid en risk att bli smittad ❤️

2022-01-04
Fruuuuuu
Fruuuuuu
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...