App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Amning, inte min grej..

Amning, inte min grej.. Min dotter är 3 veckor och jag har sen hon föddes helammat och haft turen att ha mycket mjölk och hon äter flitigt. Men jag gillar inte att amma, tycker det är på något sätt jobbigt och psykiskt påfrestande att ha henne hängandes på mig hela tiden. Älskar att ha mitt barn nära men just den delen är jobbig. Har prövat att pumpa och ge på flaska för avlastning men problemet är att jag knappt får ut något när jag pumpar så det går inte. Har börjat att fundera på att dra ner på amningen och börja med ersättning, men tycker det är så jobbigt för känns som man gör ”fel” och orkar inte ställa mig i försvar till t.ex BVC som har sina åsikter.. tycker inte ersättning är fel och vill inte att det ska kännas jobbigt att ge mitt barn mat. Är det någon som känns likande eller har något tips på hur man drar ner på amningen? Är tacksam för tips och lite pepp, känner mig lite nedstämd för vill må bra själv samtidigt som jag vill göra rätt för mitt barn. Hoppas ni alla får en fin dag. ❤️

2021-12-16
Annawikstrm
Annawikstrm
Bebis på 12 månader

Jag försökte helamma men min son gick inte upp i vikt, ny vägning var tredje dag och jag mådde sämre för varje gång. Ett ständigt uppmanade att amma mer trots att jag inte gjorde annat dag som natt.
Efter 2 veckor började vi ge ersättning till natten så jag fick sova ett par timmar, sen fick han nån flaska på dagen och vart efter byte vi fler och fler mål mot flaska. Han har ätit ersättning till 95 % sedan han var 1 månad. Nu är amningen mysig och mest som ett mellanmål och för närheten. Jag har inte tagit någon diskussion med bvc utan när dom har frågat har jag svarat och satt punkt.
Du som mamma känner ditt barn bäst och du vet vad som krävs för att du ska kunna orka som mamma.

2021-12-16
Miomi
Miomi
Bebis på 13 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-12-16
Bokmalen2
Bokmalen2
Bebis på 7 månader

Jag mådde jättedåligt av att amma! Hade precis som du bra med mjölk så fysiskt gick det bra, men det var extremt psykiskt påfrestande. Fick hjälp av amningsmottagning som konstaterade att jag hade d-mers, blev i princip deprimerad när mjölken rann till. Tillslut sa min man efter två veckor att jag behövde sluta, och det är jag så glad för. Nu har min son en glad mamma och mår jättebra med ersättning. Min bm på amningsmottagningen sa att det är viktigare att ha en lycklig mamma än att barnet får bröstmjölk. Läs gärna Agnes wolds bok praktika för blivande föräldrar, det avsnittet om amning ger lite distans till att det alltid är bäst med bröstmjölk. Tyckte som du att det var ett tufft beslut att sluta amma, men idag är jag så glad för det för det gick bara inte, hade jag fortsatt hade min son haft en deprimerad mamma idag. Ditt psykiska mående är också viktigt! Måendet och har man påverkas måste ställas i förhållande till frågan bröstmjölk vs ersättning, det är ibland allvarligare än att man kan kämpa igenom det och då är det viktigt att lyssna på sig själv så man orkar vara den förälder man vill vara i övrigt :)

2021-12-16
SofSof
SofSof
Bebis på 14 månader

Det är nog olika från BVC till BVC, jag valde att inte amma mina två yngsta barn alls. Jag var väldigt tydlig med det och blev inte ifrågasatt alls.

2021-12-16
March
March

Nu ammade aldrig jag men ända från starten har min barnmorska tryckt på att jag borde amma. Jag förstår att det är det bästa för barnet men jag vet att jag inte skulle fixa det psykiskt så jag stod på mig själv och körde ersättning från start. Nu har jag haft lite otur och vi har inte riktigt hittat vilken ersättning som passar honom än men gud så skönt det är att partnern kan mata ibland och att man inte behöver ha bebis klistrad hela tiden. Det är inget fel alls med att ge ersättning, du får ändå anknytning när han ligger i din famn och tittar dig rakt i ögonen och får mat. Stå på dig själv om det är det du vill göra och ta inte åt dig när barnmorskan och BVC vill ge dig dåligt samvete, du gör det som är bäst för dig och ditt barn!

2021-12-16
AliciaBe
AliciaBe
Gravid i vecka 23
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...