App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Högt blodtryck

Hej! Är i v 34 och ligger nu inlagd för observation på förlossningen för högt blodtryck och hög puls. Har nu fått 5 blodtryckssänkande tabletter varav jag började svara först på den 4de. De säger att det inte är havandeskapsförgiftning, än. Är det någon som har liknande erfarenhet?

2021-12-07
FannyFS
FannyFS
nyfödd bebis

Tack för ditt svar! Det uppskattas verkligen att bolla detta med någon som har liknande erfarenhet!

2021-12-09
FannyFS
FannyFS

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-12-09
FannyFS
FannyFS

Hej,
Jag hsde högt blodtryck under min andra graviditet. Hade högt blodtryck under en av rutinkontrollerna hos bm i typ v 33. Fick gå upp till förlossningen och kontrollera det, då var mitt tryck så högt att de trodde jag skulle behöva förlösas typ direkt så fick åka ambulans med blåljus till ett annat sjukhus med neo. Men de lyckades få ner mitt blodtryck med trandate och när vi till slut hittat rätt dos så att mitt tryck var stabilt fick jag åka hem efter 3 dagar på sjukhuset. Sen fick jag gå hem med medicinering och 2 kontroller i veckan hos bm. Mitt tryck steg gradvis efter det så vi fick successivt öka dosen trandate och jag åt 10 tabletter om dagen det sista (maxdos är 12). Blev igångsatt så fort det gick efter att graviditeten ansågs vara fullgången (37+0). Allting gick bra men det tog ett tag innan blodtrycket gick ner efter förlossningen så fick man gå på massa extra kontroller efter sen.

Så, så länge de kan hålla trycket nere med blodtrycksmedecin så lär de bara hålla koll extra på dig.

Lycka till!

2021-12-09
elgaroZ
elgaroZ
Bebis på 12 månader

Hej, jag fick högt blodtryck (utan havandeskapsförgiftning) i vecka 38+0. Blev inlagd på antenatalen och igångsatt 38+1 då blodtrycket inte stabiliserade sig och jag redan hade 3-4 cm öppning. Min bebis är nu snart 4 veckor och jag går fortfarande på blodtryckssänkande medicin. Vad jag förstår ska det försvinna efter förlossningen, och för några går det snabbt, för andra lite längre tid.

2021-12-08
Meffe
Meffe
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...