App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Foglossning ljumsken

HJÄLP! Jag har sådan sjuuuuuk foglossning som satt sig i ljumsken på vänster sida och jag behöver tips på vad jag kan göra åt det eller något som kan hjälpa åtminstone på natten... jag har pratat med bm men får ingen riktig hjälp därifrån 😭 alla tips tas emot med öppna armar!

2021-12-06
ELEM
ELEM
Gravid i vecka 35

Min foglossning flyttar runt mellan höft, rygg och ljumske men håller med tidigare kommentarer om att alltid ha en kudde mellan benen när man ligger ned men tipsar även om Ice power! Tänk en gravidvänlig voltaren gel kombinerat med after sun typ, så skön!

2021-12-08
_Kajsa
_Kajsa

Jag är i v. 28 och har också foglossning i ljumskarna. Det som hjälper för mig är att bulla upp med kuddar när jag ska sova (för att kunna slappna av), ta alvedon och ha en värmedyna vid ljumskarna. Jag blir bara sämre av att röra mig, så försöker gå så lite som möjligt och har bytt ut yogan mot simning. Funkar okej. Det blev lite bättre sist när barnet fixerat sig, så jag hoppas på det. Lycka till!

2021-12-08
AnnieNord
AnnieNord

Jag har svår foglossning och går med kryckor. Det som hjälper mest för min del är att göra så lite som möjligt på dagarna. Det jag gör idag påverkar morgondagens(samt nattens) smärtnivå. Detta tips fick jag även från min första graviditet både en erfaren läkare samt en fysioterapeut som nästan bara jobbade med gravidrelaterade besvär. Jag har nu märkt vid min andra graviditet att andra läkare och BM ger andra råd om att man ska försöka röra sig m.m. Min känsla är att dem råden kommer från okunskap eller kanske generella råd om man har lite lättare foglossning.

På nätterna har jag stor kudde mellan benen som hjälper lite.

2021-12-08
ElinUl
ElinUl
Gravid i vecka 39

Har foglossning framåt blygdbenet och besvär med ilande huggsmärta. För mig har det också hjälpt att ha en smal kudde mellan knäna i liggandes och att hitta rätt vinkel, byta sida på höft som man ligger på. Vid gång ta små korta steg. Ta sig ut på promenad även om det är tufft, man får ta mycket korta promenader under dåliga dagar. Hitta rätt vinkel i sittandes. Mitt bästa tips är dock att ta kontakt med en sjukgymnast för bedömning. När foglossning sitter fram till är ett sånt bälte inte så effektivt, man kan vara värt ett försök. Det man kan få från sjukgymnasten är övningar samt ibland kan TENS-apparat vara till hjälp, kan vara värt att fråga om!

2021-12-07
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 1 månader

Fy, vad jobbigt. 😔 Har du provat att ha en kudde mellan benen? Jag tycker det funkar helt okej, det tar bort udden av smärtan. Dock sitter min foglossning kring höfterna, men kan ju vara värt att prova?

2021-12-06
Kajjan
Kajjan
Gravid i vecka 37
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...