App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Rutin

Hej jag skulle behöva hjälp eller i alla fall få tips på bra rutiner när det kommer till sömnen. Min bebis är snart 5 månader och hon får ersättning ungefär var 3:e timme och hon sover hela nätter utan mat. Hon går upp mellan 6-8 tiden på morgonen och sover för natten 21-23. På dagarna sover hon allt mellan 30 min upp till 2 timmar beroende på om hon sover med mig eller inte (försöker få henne att sova själv på dagarna). På eftermiddagen mot kvällen är hon väldigt trött och blir ibland att hon sover en stund vid 20 tiden för att sedan äta och sova igen för natten men då får jag ofta väcka henne för att hon ska få i sig maten och det känns inte alls bra att behöva väcka henne. Så jag behöver all tips och råd för att få en bra rutin, jag har även appar men det har inte funkat för oss tyvärr. Tack på förhand!

2021-12-06
Mariaaa
Mariaaa
Bebis på 6 månader

...

2021-12-10
Anna198224
Anna198224

Vi hade också sen läggning i början. Hon somnade alltid vid 23.
Sen från att hon var 5-6 mån fick vi rekommendationen att sakta lägga henne tidigare, dels för att få full sömn o det gör också att dagrutinen blir annorlunda. Vi har egentligen aldrig haft problem med att hon inte sover, hon sover bra. I sängen, vagnen, bilen, ja överallt.
O får tjej får också ersättning.
Vi började med att minska en kvart i taget. Det tog cirka en månad. O nu somnar hon 19-20 o går upp 08 varje dag.
I början får man räkna med att bebisen ibland kan vakna betydligt tidigare än vanligt just för att det blir en helt ny rutin.

Om din bebis visar tecken på att hen är trött, gör en flaska, förbered för nattning. Men väck inte sen för att mata igen.låt sova.
Sen minskar du sakta så kommer det bli bättre sen.

Vi fick tips att små leka innan läggning för att få henne trött och det fungerade.

2021-12-07
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...