App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Molvärk v.6 - orolig

Hej på er! Skriver ett inlägg i hopp om att någon kan stilla min oro. Jag är gravid i vecka 6 (5+5) vilket såklart känns helt underbart. Jag och sambon har försökt få barn i mer än 2 år och nu hoppas jag verkligen att allt går bra. I somras blev jag gravid första gången men denna graviditet fick jag inte glädjas åt speciellt länge då jag fick missfall i vecka 6. (5+4). Alltså nästan precis där jag är nu. Tog detta enormt hårt och har mått otroligt dåligt. Denna händelse har nu spätt på min oro denna gång. Är hela tiden rädd för att jag ska få ytterligare ett missfall. Nu till min fråga - i några dagar har jag emellanåt haft ont i nedre delen av magen. Eller inte ont, mest ett obehag. Det kommer inte speciellt ofta och när det väl gör det så håller det aldrig i sig i mer än 5 minuter. Känns exakt som lättare mensvärk. Har dock inte haft någon blödning än, bara väldigt rikliga flytningar. Brösten är ömma, men annars har jag inga direkta symptom än. Kan denna molvärk bero på något annat än begynnande missfall eller MA? Upplever att obehaget ofta kommer vid starkare oro och ansträngning. Man hör och läser allt möjligt - både att molvärk minsann alltid innebär att något är fel, till att måttlig smärta är helt normalt. Jag ska på ett tidigt ultraljud v.8 men vet inte hur jag ska stå ut med denna oro tills dess. Jag är sedan tidigare diagnostiserad med Generaliserat ångestsyndrom vilket såklart inte gör något bättre. Kan någon komma med några lugnande ord?

2021-12-06
Ängslig
Ängslig
nyfödd bebis

Hejsan jag är med i vecka 6 (5+1), var hos barnmorskan igår då nämnde jag detta jag har haft i en över en vecka nu och får ”mensvärk” fortfarande ibland, det är ett gravidsymptom livmodern växer! Önskar dig all lycka!

2021-12-07
Matildawarje
Matildawarje
nyfödd bebis

Som andra svarat så är det helt normalt. Den där molvärken kände jag från v6 till typ v20. Kan fortfarande känna av det ibland men nu är det mer sällan.

Vet att man är jätteorolig, men försök att njuta av det lilla livet. Stort grattis! ❤

2021-12-06
Kajjan
Kajjan

Jag har haft molande värk liknande lätt mensvärk jag med sen v5 och är i v19 nu, vart orolig första gångerna då jag aldrig varit gravid tidigare men fick förklarat för mig att det är mycket som sker i kroppen och saker som växer. 🥰

2021-12-06
Miisen
Miisen
Bebis på 3 månader

Haft molande värk som mensvärk sedan vecka 3 ungefär, är nu i vecka 17! Helt normalt och försök se det som att den lille växer och har det bra 🥰 Kroppen är fantastisk!!

2021-12-06
Sonele
Sonele
Bebis på 2 månader

Då kanske jag inte behöver vara så orolig.. grattiskramar till dig med! 💗

2021-12-06
Ängslig
Ängslig

Hej,

Jag är också i vecka 6, och jag har haft molande värk 1 vecka innan jag ens plussade. Är van vid väldigt jobbig mensvärk så jag tänker inte så mycket på det mer än att livmodern växer. Jag skulle tro att du inte behöver oroa dig, och grattis!!💗

2021-12-06
ConM
ConM
Gravid

Verkligen skönt att höra att man inte är ensam i sin oro. Hoppas att allt går bra även för dig och grattis! :)

2021-12-06
Ängslig
Ängslig

Jag är också gravid i v. 6 och jag upplever exakt den molande värken du pratar om lite till och från varje dag. Samt ömmande bröst. Har bara fått höra att det är helt normalt och att det beror på att livmoder och allt annat växer och anpassar sig :) Jag är också konstant orolig för missfall, det enda som lugnar mig ibland är tanken på att jag vet att jag gör det jag kan för att ge fostret de bästa förutsättningarna. Om det inte hjälper, så är det inget jag kunde påverka ändå, då var det inte meningen just denna gång. Men jag förstår självklart att det är jättejobbigt med tanke på att du haft mf tidigare och försökt länge. Jag hoppas det går vägen och skickar massor av styrkekramar till dig!!

2021-12-06
Mellaann
Mellaann
nyfödd bebis

Tack för dina kloka ord. Känns skönt att själv få höra att någon haft liknande symptom.

2021-12-06
Ängslig
Ängslig

Du ska ta det med ro. Lita på att kroppen kan. Din livmoder växer och det är full aktivitet redan från vecka 6 då fostrets hjärta börjar slå. Molvärk/mensvärk är så typiskt vanligt när livmodern växer. Rikliga flytningar o ömma bröst låter ju toppen tänker jag,
Jag har varit gravid tre gånger och alla gångerna har jag upplevt molvärk/mensvärk från vecka 6. Men alla är olika och upplever allt så olika men om jag var du skulle jag njuta av att få uppleva plus på stickan, gravidsymtom och att faktiskt lyckats blivit gravid på egen hand. Det finns dem som inte ens lyckas. Ta det med ro. Läs lite om hur fostret utvecklas, det är häftigt. Sen är du känslig av gravhormoner nu så var snäll mot dig själv. Vila och gör saker du mår bra av. Stressa inte, du bär på något värdefullt som också är stresskänsligt. Det löser sig vilket som. Grattis till plusset!!

2021-12-06
MallishBrallish
MallishBrallish
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...