App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Fosterlös graviditet och abort/missfall

Tänkte kolla här i forumet om det är någon som varit med om fosterlös graviditet? Hur har det gått för er sedan att bli förälder? Jag är gravid i vecka 11 (10+3) med vårt första barn och började blöda lite smått gammalt blod i vecka 10 med svaga menssmärtor. Fortfarande gravidsymtom. Idag har jag varit på vul, fortfarande med avtagande gravidsymtom, där det konstaterades en fostersäck, som var tom och endast utvecklad till vecka 5+2. Gynekologen frågade när jag egentligen hade min senaste mens och trodde att jag var gravid i vecka 5+2 istället för 10+3. Samtidigt som jag sa att jag inte haft mens sedan september och haft gravidsymtom hela tiden. Fostersäcken såg bra ut men var för tidigt att säga om det var en normal graviditet i den eller om det var en avstannad graviditet. Hon fick ringa en överordnad och fråga om expertis. De rådde mig att göra "abort" eftersom de menade att det mest troligt är ett missed abortion som nu kroppen börjat stöta ut samtidigt som hormonerna tror/tycker att jag är gravid. Jag fick Cytotec med mig hem och ska på onsdag påbörja abort. Jag känner mig förvirrad och orolig då detta är andra missfallet i rad. Någon som har erfarenhet/kunskap om detta??

2021-12-06
isabellef
isabellef

Jag var med om samma upplevelse i augusti 2020. Det upptäcktes i v14, det fanns bara säcken kvar. Det var svårt att avgöra i vilken vecka fostret hade död. Gjorde medicinsk abort. December 2020 blev jag gravid igen. Tog kontakt tidigt med MVC och det gjordes en ultraljud v7. Hjärtat tickade. Fick gå sen på regelbundna kontroller på specialistmödravården. Födde min son i v31+1 pga havandeskapsförgiftning.
Förstår att det är tufft just nu men det kommer gå bra. Ta den tiden du (ni) behöver för att återhämta er. Gå på samtal och tillåt sorgen komma. Jag ångrar att jag inte bearbetade det ordentligt innan jag blev gravid. Mådde mycket dåligt de första veckorna pga oron och rädslan.

2021-12-07
Alexa1
Alexa1
Bebis på 6 månader

Hej.
Jag hade en "ofostrig" graviditet i våras. Gjorde medicinsk abort i slutet av april.
Läkaren jag hade sa att det inte var vanligt att det bara bildades en hinnsäck och innan de fastställdes tog de blodprover och ett ultraljud till.

Jag är nu gravid i vecka 27🙂

Vet inte om du fick svar på din fråga ?🙂

2021-12-07
Tvillingmamman12
Tvillingmamman12
Gravid i vecka 35

Jag hade ett MA i August 2020 där det upptäcktes i v 14 och fostret hade dött v 8. Fick efter det i januari/februari 2021 exakt som du beskriver nu, det fanns bara säcken där. Men nu är jag gravid i vecka 26 med en liten pojke och allting har sett bra ut och då har vi ändå inte försökt varje månad genom tester och så. Så tror det kommer gå bra snart, håll ut även om det är svårt just nu! Håller tummarna!!

2021-12-06
hannaa99
hannaa99
Gravid i vecka 33

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-12-06
hannaa99
hannaa99
Gravid i vecka 33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...