App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tidigt ultraljud, "rätt att få" eller bara "tur"?

Hej! Jag fick tre missfall innan vi fick våran första, varav ett var ett MA. Jag fick då av gynavdelningen på vårt sjukhus lovat ett tidigt ultraljud i v. 7-8 för att kolla hjärtaktivitet inför nästa graviditet - som alltså blev våran son. Nu är jag gravid igen och är självklart orolig för ännu fler missfall eller MA. förstår att det kanske är olika i olika regioner, men är detta något man bara kan ringa gyn/specmödra och "be" om eller kan BM från MVC skicka en remiss? Tänker att förra gången hade jag kontakt med gyn i och med missfallen och en läkare skrev in i journalen att jag skulle få ett tidigt ultraljud. Vet att sjukhuset generellt inte bruka bli så glada då man ringer och "vill boka tid" och har gått förbi vårdcentralen. Någon som varit i liknande sits, hur har ni gjort? (sidenote: ni som har fått två barn, skiljde sig graviditerna mkt? Känner i princip inget med denna graviditet men med första mådde jag mkt illa i början och hade ont i brösten)

2021-12-06
Annliss
Annliss
Bebis på 10 månader

Jag hade 3 missfall (2 senaste MA) innan min nuvarande graviditet och gick till samma privata mottagning varje gång. Så fick flera tider direkt för UL denna graviditet pga oro eftersom de visste min historik. Men vet inte om man har ”rätt” till det tyvärr.

Så håller med resten -be att få en remiss men om det krånglar så boka tid på privat mottagning 😊 Men om du hänvisar till journal och din historik borde de inte krångla tycker man iaf!

Lycka till!

2021-12-13
Ivabra
Ivabra
nyfödd bebis

Jag bad min barnmorska skicka remiss när jag ville göra tidigt ultraljud så kolla om din kan hjälpa dig.

2021-12-07
Bokmalen2
Bokmalen2
Gravid i vecka 27

Om du inte får igenom det & kan tänka dig att betala kan du ju alltid gå till en privat klinik

2021-12-06
ConM
ConM
Gravid i vecka 13
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...