App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kan vi prata om sömn vid 8-9 månaders ålder?

Jag har googlat mig gråhårig. Vad jag förstår är det vanligt med sämnsvackor vid 8-9månaders ålder. Vad har ni för erfarenheter? Sååå less på mitt älskade gryn som tjorvar, bökar, stökar på kvällarna, är vaken mitt i natten osv osv. När vänder galenskapen (älskar honom mest av allt)? Hur gick det för er, vad gjorde ert barn. Peppa mig att genomlida detta!! 😅

2021-12-05
Juuliia93
Juuliia93
Bebis på 10 månader

När min tjej var mellan 8-9 månader så kunde hon helt plötsligt ligga vaken, ibland ville hon leka. Ligga o babbla.
O detta från att sova hela nätter utan att vakna.
Detta är en fas.. en jobbig en haha!
Men vi märkte att vår tjej ville vara med mer, upptäcka saker, försöka krypa. Ja det hände mycket under denna period så det kan väl vara det då antar jag.
Men någon vecka innan hon blev 10 mån så slutade hon tvärt.
Nu sover hon hela nätter igen. Men nu kan hon istället ha mardrömmar. Hon gråter i sömnen men vaknar aldrig.

2021-12-07
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 12 månader

Samma sak för oss, sov bra innan 8 månader men från och med då var det stökigt i ett par månader. Det går över men det var som att han blev förbytt. Läggningen tog 10 min från 3 månader till 8, över en natt började det ta 1-2 timmar och mycket bök och stök och vakentid mitt i natten. Det går över men är så jobbigt när man är i det…

2021-12-07
Piglet89
Piglet89
Bebis på 15 månader

Kan inte komma med något råd tyvärr mer än att vi upplever precis samma. Känns som jag håller på att förlora förståndet. Tycker så synd om honom för i allt detta så håller han även på att få tänder så det är verkligen kaka på kaka. Har det superjobbigt med sömnen, grinar extremt mkt och ibland får vi det till ca 15-20 uppvak (med grin) från det att han lägger sig. Jag mantrar "det kommer gå över, det kommer gå över, det kommer gå över, du gör ditt bästa, är stark!!" 🙈 men helt klart fruktansvärt jobbigt, än hur mkt man älskar dem givetvis ❤️❤️❤️ bvc tipsade oss om att många fått det bättre med sömnen då man börjar med att bevis få sova i ett eget rum, men att denna fas vid 8 mån också är speciell så man" bör" (man gör givetvis det som är bäst för sitt barn) inte börja med allt för mkt nya rutiner vid denna tidpunkt. Men att man försiktigt kunde börja prova lägga bebis i eget rum och se om det fungerar. Vår son vaknar ju så fort jag rör lilltån ( vi samsover och han vägrar allt annat).. Så jag tror att sova i eget rum absolut skulle kunna vara något, men vi ha för tillfället lite platsbrist pga renovering.

2021-12-06
Annliss
Annliss
Bebis på 10 månader

Sitter själv vaken med min snart 9-månaders nu, halv tolv. Hon har aldrig sovit bra men denna fas tar ändå priset. Fem uppvak redan och fler och längre lär det bli. Ger välling och vagga är det som hjälper. Är mitt i att sluta amma, tycker sömnen blev bättre ändå av detta. Och vi kan ta varannan natt. Har inga råd att ge men en tröst att du är inte ensam.

2021-12-05
zazz123
zazz123
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...