App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vattkoppor

Sambons sexåriga son fick vattkoppor förra veckan när han var hos sin mamma. Han kom till oss igår och har fortfarande några blåsor som inte har torkat in. Jag och sambon har en gemensam son som är 13 månader. Ni som har fler än ett barn, har syskonen blivit smittad/smittade när något av barnen haft vattkoppor? Eller finns chansen att vår son klarar sig? Jag vet att det är ”bra” att barnen får vattkoppor i tidig ålder men trots det så vill man ju ändå inte att de ska vara sjuka.

2021-12-05
Carroline90
Carroline90
Bebis på 14 månader

Min äldste fick vattkoppor när han var drygt 5 år och det smittade ju till bägge systrarna som då var nästan 4 år och 18 månader var yngsta. Vi köpte nån sorts spraycreme på apoteket som var mot klådan vid vattkoppor. Var väldigt bra för minstingen kliade inte så nycket då.

Men det var den äldste som fick mest koppor.
Glad trots det att alla tre fick det på samma gång nästan. Äldste killen hann ju nästan bli frisk innan tjejerna fick det pga inkubationstid.

Du får väl se hur det blir om en 10-14 dagar.

Det viktigaste är väl kanske att se till att inte utsätta vuxna för smittan om de inte haft vattkoppor som barn.

2021-12-06
ma78
ma78

Vattkoppor är vad jag förstått mycket smittsamt. Enligt 1177 smittar det mest "från några dagar innan utslagen visar sig till ungefär sex dagar efter att de har börjat synas. Men det kan smitta tills alla vattkoppor har torkat in och blivit sårskorpor."

Har ingen egen erfarenhet annat än att jag en gång i tiden smittade min egen lillebror när han var lika gammal som er lille 😉

2021-12-05
midvinter
midvinter
Gravid i vecka 37

Nu gällde ju frågan inte vaccinering av vattkoppor och i detta fallet är det kanske redan försent.

2021-12-05
Carroline90
Carroline90
Bebis på 14 månader

Vaccinera mot vattkoppor så slipper de det eländet... Det kan bli jättehemskt eller väldigt milt - svårt att veta hur det blir så nu när det finns bra vaccin så är det att föredra.

2021-12-05
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...