App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Introducera bebis för hund?

Hej! Har anhöriga som äger en större hund och ska snart hälsa på dessa och introducera bebis för hunden. Är själv inte van vid hundar och undrar hur jag gör detta mötet så bra som möjligt med en hund som jag inte känner mig 100% trygg med.

2021-12-04
Linn9977
Linn9977
Bebis på 2 månader

Har själv hund och min bebis har träffat många hundar. Första 3 månaderna fick inga andras hundar mer än nosa lite i närheten av fötterna och knappt det. Både på grund av att jag inte litar/känner andras hundar tillräckligt bra för att känna att min bebis är säker, men även för att jag tycker det är äckligt med hundpussar på min bebis.. Och en hund "måste" inte hälsa på bebisen precis som man inte måste hälsa på hunden själv om man är osäker. Den får gärna titta och va nyfiken men kan hållas på ett säkert avstånd och istället för att ge den uppmärksamhet så är det bara att ignorera hunden så brukar de flesta tröttna rätt snart.

2021-12-07
Pepeap
Pepeap
Bebis på 7 månader

Jag har haft hundar nästan halva livet, inte längre dock men är väldigt hundvan. Mina kompisar har hundar vilka jag har träffat innan också, allt från små till stora och valpar. Min pojk har träffat alla hundarna. Hundarna har fått vara lösa och sig själva, jag har mest haft koll på valparna då de är energiska, busiga och nafsiga. De vuxna hundarna har bara kommit och luktat på honom och sen inte brytt sig men valparna ville vara på honom hela tiden haha. Nu hade jag väl tur att alla hundar är barnvana och min kille va lugn och inte ett dugg rädd.

Om du känner dig nervös så sig till hundens ägare att hjälpa till med att hålla koll på hunden. Ha barnet i famnen och låt hunden lukta på fötterna och benen först. Du känner själv av om allt är lugnt och du kan ha ditt barn på golvet, låta hunden fortsätta lukta och komma fram eller inte. Är lillen rädd för hunden skulle jag nog se till att hunden inte får komma fram men visa lillen att det är inget att vara rädd för genom att själv gosa med hunden medan kanske vännen håller lillen. Efter några besök kanske rädslan släpper.

2021-12-07
NewGurl
NewGurl
Bebis på 8 månader

Hej!
Har själv större hund som är väldigt lugn. Förstår att du inte litar på hunden då det inte är din egen.

Jag personligen hade haft hunden i koppel delvis för din trygghet men också min och min hunds.
Hade det varit okej med föräldrarna hade hunden fått nosa på bebisens fötter sedan hade det varit bra med det.
Haft honom kopplad hela besöket eller tills jag kände att han inte var intresserad av bebisen längre.

Hoppas det hjälpte dig lite 😘

2021-12-07
HeleneLene
HeleneLene
Gravid i vecka 27

Om du har vagnen kan ju bäbis ligga där men säger de att den är snäll så låt ägaren ta kontrollen. Jag hade inte uppskattat om någon kommit hem till mig och bett mig stänga undan hunden i mitt och hundens hem. Däremot kan du be ägaren att inte hunden ska komma fram om du inte vill det.
Sen är stora hundar ofta mycket pålitligare än små hundar.
Låt hunden nosa på bäbis så kommer den antagligen tappa intresset sen

2021-12-06
LindaH85
LindaH85
Gravid i vecka 15

Vi har hund och hade lite samma fundering när vi kom hem från BB! Några av dessa tips kanske kan hjälpa dig!

• hälsa på hunden själv först och låt den ”leka av sig”, sen kan ni introducera bebisen när hunden är lugnare
• ha baby i bärsele eller sjal (hög höjd från hunden)
• ev ha hunden kopplad eller stänga av in till rummet med galler/grind

Sen förstår jag att det är olika om det är så att du inte litar på hunden för att du är hundrädd eller om det är för att hunden har haft ett beteende som du uppfattar kan vara dåligt i närheten av bebis. Prata med kompisarna om hur du känner och varför!

Vår hund blir gärna stirrig när det kommer nytt folk osv för att hon är så glad. Men det gick jättebra att introducera bebis för henne och nu pussar hon på bebis och vaktar henne om jag skulle gå iväg 🥰

Lycka till!

2021-12-06
Rewi
Rewi

En större hund som du inte är trygg med... Varför kan den inte vara i ett annat rum eller hållas borta när ni hälsar på om babyn är liten?
Låter som ett riskmoment och om det inte är er egna hund så kommer det väl inte vara så väldigt ofta som hunden och babyn träffas?
Annars om det är viktigt att just hunden får vara nära ert barn, trots riskerna med djur+barn, så är det väl bäst att låta hundens ägare bestämma över detaljerna då det är ägaren som känner hunden bäst och kan göra en plan för att hålla babyn säker.

2021-12-05
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...