App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förvärkar

Hej, en nyfiken fråga till alla er som upplevt förvärkar. Hur länge dröjde det innan förlossningen drog igång? 😊

2021-12-04
Mila And
Mila And
nyfödd bebis

Exakt det som du skrivit hände mig med!! Hade riktiga ordentliga förvärkar som kom & avtog i veckor, ibland kändes det verkligen som att det var dags (var gravid med andra barnet) men ändå gick jag över 9 dagar och fick sättas igång med alla medel i flera timmar till & från med dropp på slutet, och då kom han, trots fixering & långt ner med huvudet!

2021-12-04
Chasse007
Chasse007
Bebis på 2 månader

Första barnet hade jag inga förvärkar alls. Andra barnet fick jag förvärkar from v.24 och framåt. Väldigt mkt faktiskt, men det är tyvärr inget säkert tecken på att förlossningen är nära..första o andra barnet kom i v. 39+2 och det startade med värkar. Slempropp kom dagen innan.

tredje barnet hade jag lite förvärkar då o då from v. 30 och framåt men inte lika mkt som med tvåan.. det är så olika för varje graviditet också. Oftast känner man mer förvärkar om man är omföderska.
Jag skulle mer säga att säkra tecken på att det närmar sig förlossning är slemmiga flytningar, ”ömhet” i kroppen och ryggen och en känsla av att ”jag känner på mig något”. när man som mest ger upp i att leta tecken brukar det komma igång på riktigt. Man behöver slappna av och vila.
Alla kroppar o graviditeter är olika, förvärkar är ju en övning av livmodern inför de riktiga förlossningsvärkarna. Trean som jag fick för två månader sedan kom några timmar efter det exakta beräknade datumet. (40+1) tecknet var ömhet i ryggen, slemmiga flytningar o värkar.

2021-12-04
MallishBrallish
MallishBrallish
Bebis på 4 månader

5-6 veckor
Gick tyvärr över tiden trots att BM trodde jag skulle föda för tidigt då barnet var tidigt fixerat, stort, allt var reda, hade mkt förvärkar osv.
Alla tecken fanns på att det var dags, när det var 4 veckor kvar sa BM att jag skulle packa för att det var nog väldigt nära och att hon skulle bli förvånad om jag inte fick snart...

2021-12-04
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...