App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Osäker på förskola! (Förskolefråga!)

Hej! Min dotter har fått plats på en förskola och jag noterade en månad innan detta att barn som tillhörde förskolan var ute själva på gården väldigt länge. Jag och dottern var där på deras innergård som tillhör en bostadsförening.. Vi var där i nästan en timma och ingen tittade till barnen.. tycker det är mycket märkligt ? Dels för att något kan hända, olycka eller konflikt och har de då inte koll kan vadsomhelst hända. Kan ju gå på ett ögonblick. Min dotter är också ett sånt barn som lätt kan springa iväg. De har inte sett mig tidigare så när min dotter fick plats så frågade jag på telefon om någon är med barnen ute. Hon svarade att ”ohhh ja!! Alltid minst en eller två pedagoger med!” (Jag nämnde inget om vad jag såg den dagen på gården) som är en bit ifrån förskolan. Får dålig magkänsla och upplever inte pedagogen ”genuin”. Hon jag pratade med… Vad hade ni gjort? Dottern springer lätt iväg och vågar inte riskera något :( Är detta vanligt på förskolor eller har ni sett detta? Är barnskötare själv i grunden och skulle aldrig tillåta detta.

2021-12-03
Sunnny
Sunnny
Barn på 3 år och 4 månader

Tack alla ni som svarat 🙏 ska följa min magkänsla men ska nog ringa rektorn och förklara var jag såg. Känns inte ok mot de andra barnen :(
Såg även flera random personer gå förbi barnen när de lekte… kan ju komma en knäppgök eller pedofil? Man vet ju aldrig. (Övertänker nu men sånt existerar ju)

Men kommer inte lämna henne där nu.

2021-12-04
Sunnny
Sunnny

Då skulle jag inte välja den förskolan. Då skulle jag tacka nej till erbjudandet och söka en annan förskola om det är möjligt. Låter helt galet. Sen tänker jag att om hon ljög i telefonen så visar ju det dessutom att det inte finns någon som helst tanke bakom att göra så och det visar också att det inte är något de själva ens kan stå för.. eftersom det är fel!

2021-12-04
Emilie136
Emilie136
Barn på 1 år och 6 månader

Ja ingen stod ute med barnen. Kollade noga. Var bara barnen, jag och min dotter (men hon hade inte börjat då) utan vi var där spontant för att känna in miljön, gården osv.
Jag stod kvar väldigt länge och ingen kom ut.. tyckte de var supermärkligt! Ett av barnen var 2-3 år resten var 3-4

2021-12-04
Sunnny
Sunnny

Hej!! Åh tack för att du förstår! Känner mig ensam i denna tanke. Ja! Både jag och dottern var där länge och ingen vuxen i närheten. Ingen! Stannade kvar ett tag bara för att kolla så någon kom men nix.
Är livrädd att min dotter ska springa iväg för hon kan lätt bli ledsen/upprörd (3 års fas) så då kan hon springa iväg. Tänkte också på att om jag påtalat detta kommer de bli sura miner…

2021-12-04
Sunnny
Sunnny

Jag jobbar som förskollärare och har jobbat på flera förskolor och har då aldrig varit med om att man lämnar barn själva ute på gården, skulle aldrig falla mig in. Först och främst ur ett säkerhetsperspektiv, men av flera andra anledningar också. Det verkar väldigt konstigt om så är fallet. Är du säker på att någon inte stod där någonstans utan att du kunde se? Frågar inte för att ifrågasätta utan för att det låter så himla märkligt om pedagogerna inte är ute med barnen.

2021-12-04
Emilie136
Emilie136
Barn på 1 år och 6 månader

Detta låter helt galet! Har de övervakning inifrån? SÅ att personal ser hela gården hela tiden?
Finns det andra alternativ?
Känns inte bra att börja med en konflikt eller börja med att det blir krismöte i personalen och att det beror på att du ställer helt rimliga krav. Har personalen slappat så blir de inte glada över att behöva börja jobba...

2021-12-04
solskensmamman
solskensmamman

Man får ju hoppas att det ligger någon pedagogisk grundtanke bakom deras agerande, men i mina ögon låter det inte klokt. Jag är också utbildad pedagog och har jobbat länge, men aldrig varit med om att barn skulle få leka ute själva.
Jag skulle absolut inte vilja ha mitt barn på den förskolan och om det var jag som sett detta skulle jag ifrågasätta det omgående. Så jag tycker nog att du ska be om en förklaring till vad du upplevde, speciellt om du ens överväger att låta ditt barn gå där.

2021-12-04
Fridabeatrice
Fridabeatrice
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...