App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur vet man att man har fått missfall?

Hej, jag är gravid i vecka 6 och precis som många andra är även jag extremt orolig för att få missfall. Då denna graviditet varit önskad länge. Min fråga är: hur vet man om man "inte är gravid längre"? Det står på bla 1177 att det kan bli en sk MA och att man kan gå en tid utan att det kommer någon blödning, är det så tidigt i graviditeten också? Jag inbillar mig att jag har fått missfall nu bara för att mina bröst inte är svullna eller gör ont idag, och jag har inga andra symptom.. Hur har det varit för er? Kom det en blödning direkt eller hur var det? / orolig gravid :/

2021-12-03
Mellaann
Mellaann
Gravid i vecka 13

Förstår din oro. Har själv varit med om 7 missfall under våra fyra tidigare graviditeter. Inget man kan påverka heller. Har själv haft graviditet som avstannat i vecka 7 och missfall först i vecka 10+2.. gå på ett tidigt ultraljud efter 6+3 och slår hjärtat på fostret så har du stor chans att fortsätta vara gravid. Det är vad min gynekolog sa när han berättade om den kritiska perioden när hjärtat ska dra igång att slå. Hos mig är det den processen som varit troligen orsakerna till mina missfall. Tänk på att inget du gör kan förhindra ett missfall. Tyvärr biologisk urval som sker när missfall sker, ofta något fel på celldelningen och det är kroppens sätt att göra om göra rätt. Lycka till!

2021-12-24
flingan32
flingan32
Gravid i vecka 20

Det är som ovanstående säger, men du ska dock inte tänka att det är ett missfall eller MA för att dina bröst inte verkar ömma just i dag❤️ sånt kan gå lite upp o ner, så försök att inte oroa dig för det just i dag i alla fall. 😊 Mina bröst ömmade mycket i början o hur mycket berodde bl.a på vad jag hade för bh på mig den dagen. Senare gick det över till att svida i bröstvårtorna endast o nu är det lite mindre ömt bara.

2021-12-03
Jera
Jera
Gravid i vecka 25

Som tidigare sagt - MA märker du inte, t.o.m. BM sa att allt var bra trots att det avstannat 7 veckor tidigare men livmodern och allt annat fortsatte som att inget hänt.
Så man märker det när man får se på ultraljud att det är tokfel eller om man börjar blöda och mf startar.
Så det är tyvärr helt omöjligt att veta, man får tro det bästa och hålla sig lugn så gott det går.
Lycka till!

2021-12-03
solskensmamman
solskensmamman

Jag har varit med om ett MA i vecka 11 men embryot hade dött redan i v.7. Jag hade gravidsymtom ändå trots att hjärtat inte slog längre. Min kropp uppfattade inte missfallet. Så de är nog väldigt olika, gravidsymtom kan ju komma och gå.

2021-12-03
Tesssan90
Tesssan90
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...