App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Grejer till skötbordet

Hej på er! Vi (sambon) har just satt ihop skötbordet och jag undrar nu vad man ska köpa som är bra att ha där? Tips på något som vi kanske inte tänker på :)

2021-12-03
Maddo
Maddo
Gravid i vecka 40

Allt har kommit till användning. Vi har ett klassiskt skötbord med en hylla under med plastlådor.
Har det sorterat.
Låda 1: handdukar/underlägg att lägga på skötdynan, badlakan.
Låda 2: våtservetter, tvättlappar i frotté(Ikea)
Låda 3: Nässug, pysventil(hade det i början), fil och nagelsax, tops för bebisar, babyolja, duschtvål, inotyol/zinkkräm,dialonpuder, lotion, hudkräm(ansikte), hårborste, termometer.
Låda 4: en jäkla massa blöjor

Säkert missat något. O så en mobil ovanför skötbordet. Köpte en färgglad från Ikea som uppskattas.

2021-12-05
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 12 månader

En färgglad mobil att titta på. Vår lilla tjej har älskat blöjbyten sen start då hon får kika på sina flygplan ❤️ Sen köpte vi små vita handdukar på ikea som används bland annat till att torka torrt vid blöjbyten. Superbra 😊 inga våtservetter används utan bara torra tvättlappar som vi blöter upp.

2021-12-05
AmandaS
AmandaS
Bebis på 6 månader

Det är bra att ha ett litet ’apotek’ med bl.a. näsdroppar/nässpray med koksaltlösning, physiomer, nässug, pysventiler, alvedon (60 mg). Man tackar sig själv när magknipet, febern eller snuvan drar igång på natten när inget är öppet :)

Bra belysning vid bordet är också gött!

2021-12-05
Millie20
Millie20
Bebis på 5 månader

Hej! Har en nyfödd och det vi använder är engångsunderlägg (händer olyckor väldigt ofta mitt i blöjbytandet..), under det har vi plastad frotté för att skydda skötbädd, under den en skötbädd. Tycker mjuka tvättlappar (med ljummet vatten) är bra för att tvätta, tycker det funkar bättre än våtservetter. Använder torra sånna för att torka torrt. Itonyol-salva är bra att ha hemma till röd/irriterad hud. Babyolja till torr hud. Bomullstops till naveln. Blöjor förstås :)

2021-12-05
BeccaA
BeccaA
Bebis på 2 månader

Skötbäddsöverdrag från Ikea, vi köpte 4 (tyg) funderar på att köpa ett par till, lillen gillar att överraska med lite stråle ibland i början som fångas upp men ibland håller han sig tills vi nästan är klara.

Sen torra tvättlappar, dumt nog trodde jag att jag skulle använda våtservetter exklusivt, men ej hållbart. Känns som hans lilla rumpa blir irriterat.

2021-12-05
Omelmad
Omelmad
Bebis på 2 månader

Mitt bästa tipps är en Sororibus L shield Skötbordsskydd. Så värt med sprattliga barn, och fin. Och som tidigare skrev en mobil med ngt fint att titta på.

2021-12-04
Adlit
Adlit
Bebis på 15 månader

En babymobil i klara färger! Vi har ett väldigt livligt barn som vägrar ligga stilla på skötbordet, och räddningen blev verkligen den där mobilen! Nu kan man snurra på den så hon har något att titta på!

2021-12-03
Elajni
Elajni
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...