App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Är det vanligt med körtlar i bakhuvudet på bebisar?

Jag tog upp detta på bvc och lät dem känna bakom öronen/bakhuvudet på min 2 månaders bebis. Det är som små ärtor som går att ”rucka” på. Det är nog pga förkylning att dem har svullnat lite, det kan vara så fick jag till svar. Ändå är jag orolig. Han är frisk o inte alls sjuk. Har era bebisar svullna körtlar på bakhuvudet eller bakom öronen? Min har 4 st på ena sidan och 2 på andra. Känns ju bra läskigt men det är tydligen vanligt, när jag söker o läser om det. Eller? Finns det fler?

2021-11-30
MallishBrallish
MallishBrallish
Bebis på 4 månader

jätte vanligt på bebisar känner du igenom hela bakhuvud osv hittar du säkert flet (gör dock inte det) för de kan reta körtlatna. men det är helt normalt!!

2021-12-04
Idabua
Idabua
Bebis på 4 månader

Min son har det i bakhuvudet och jag har också blivit orolig innan jag kom på vad det var. Han är 3 år och man känner dom fortfarande, och dom känns precis så som du beskriver :)

2021-12-03
Marika A
Marika A
Bebis på 5 månader

Ja vår 6 månaders har haft det sedan födseln, på båda sidorna. Normalt säger min mor som är läkare, man ska bara ha lite koll om de växer mycket.

2021-12-02
saraburnett
saraburnett
Bebis på 8 månader

Min dotter på 4 månader har 1 bakom ena örat. I storlek som riskorn. Jag själv har också alltid haft kännbara bakom örat. Jag har fått förklarat för mig att lymfkörtlar är betydligt större då dem är aktiva, och att det är normalt att känna lymfkörtlar särskilt på små barn.

2021-11-30
Nvthvlie
Nvthvlie
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...