App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Glukosbelastning

Är det någon som gjort glukosbelastning och vill dela med sig av erfarenheter och tankar? Någon som valde bort det och fick möjlighet att kolla glukos vid varje besök istället?

2021-11-25
Filuren
Filuren
Gravid i vecka 27

Jag gjorde glukosbelastning igår. Väntade mig något fruktansvärt efter att ha läst diverse trådar men det var inte alls farligt. Vanliga prover hos bm har aldrig visat på något avvikande men gårdagens prov visade graviditetsdiabetes. Skulle rekommendera alla som blir erbjudna testet att ta det då man ofta inte har några symtom

2021-11-30
Rebeccafeb2022
Rebeccafeb2022
Gravid i vecka 30

Jag har gjort det en gång redan pga diabetes i familjen, och de var verkligen inte alls äckligt. Den dryck jag fick gick enkelt ner och utan besvär trots ett rejält illamående i vecka 13 och jag fick inte ens ta medicin mot illamåendet innan. Det var verkligen inga problem alls. Hade med mig snacks som jag åt på vägen ut efteråt. Ska göra ett till nu snart och det känns inte alls jobbigt. Alla upplevelser är individuella och det är omöjligt att säga hur man själv upplever en smak eller känner för något. Gör det som känns bäst för dig helt enkelt och strunta i andra.

2021-11-29
Minibobo
Minibobo
Gravid i vecka 28

Blir riktigt irriterad på alla som känner sig tvungna att skriva X antal inlägg i facebookgrupper för gravida om hur heeemsk och jobbigt det var. Det gäller alla graviditets/förlossningsrelaterade grejer egentligen, varför har man så stort behov av att skrämma upp andra?

Nej det var inte asgott men det är absolut görbart att dricka upp den. Det är inte superkul att ta blodprov heller men man gör det för att det är viktigt. Tacka inte nej för att drickan, enligt vissa, är äcklig…

2021-11-29
Asdf123
Asdf123
Gravid i vecka 34

Newgurl. Det är klart du får välja bort det. Lika mycket som du kan begära det :) men grejen är såhär att enda anledning till att jag gjort det är för jag fött stora barn. Och anledningen till att dom ville jag skulle göra det denna grav va för ett slumpmässigt högt blodsocker för jag åt ett äpple innan. Men jag sa att jag vägrar göra en glucose belastning igen. Och jag har inget annat som skulle tyda på att jag har graviddiabetes. Förutom stora barn. Kan säga på att med de stora barnet gick jag bara upp typ 5 kg.

Sen är det så att i vissa regioner som tex Jönköping där jag bor. Ist för att de första dom gör är att ta glucose belastning så får du gå dit o ta ett fastevärde. Är det högt har du graviddiabetes är det normalt erbjuds du glucose belastning för att vara på säkra sidan. Men du är aldrig tvingad till att göra det.

2021-11-28
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 38

Givetvis är det individuellt men jag har gjort det tre ggr oxh jag tycker verkligen inte det är äckligt. Som tidigare skrev så är det som oblandad saft. Inte gott men inte heller äckligt.

2021-11-27
Adlit
Adlit
Bebis på 13 månader

Visste inte man fick välja bort det, och förstår inte varför man skulle göra det. Är ju bara en äckligt dryck man dricker en gång.

Jag hade gravidiabetes. Lär få ta glukosbelastningen tidigare vid nästa graviditet och de lär nog hålla koll på det där på mig. Stor risk för graviddiabetes igen om man väl haft det en gång.

2021-11-26
NewGurl
NewGurl
Bebis på 6 månader

för mig så va detta inget men det är ju inviduellt men du kan få denna socker lösning med smak vilket jag fick, fick lime smak. Lite som oblandad saft som ska ner på fastande mage. ☺️

2021-11-26
Parinette
Parinette
Gravid i vecka 34

Om jag blir rekommenderad att göra det så skulle jag inte välja bort, det är ju för ens eget bästa tänker jag. Är ju olika i olika regioner varför och när man gör denna undersökning. Jag gjorde det och visst, det var lite kämpigt att få i sig vätskan men det går absolut. Man mår lite illa men man mår inte dåligt. Hade förväntat mig värre när jag gick dit. Jag tyckte det gick bra, var dock väldigt hungrig såklart!

2021-11-26
IJO
IJO
Bebis på 14 månader

Jag kollade med stick i fingret några enstaka gånger mitt blodsocker, men i slutet av graviditeten (tror de va kring v 33) så hade jag gått upp nästan 30 kg i vikt oförklarligt då jag motionerade och åt hälsosamt så ville de göra en glukosbelastning. Jag fick komma in kl 8 på fastande mage, ta ett stick i fingret för att kolla värdet, sen fick jag dricka den där äckliga drickan, vänta två timmar i väntrummet, och ta ett till stick i fingret. Har inget emot att göra det igen men var ju inte direkt kul för man började må rätt illa av att i princip dricka rent socker på fastande mage.

2021-11-25
AliciaBe
AliciaBe

Jag har gjort det en gång o aldrig mer. Du kan be att dom tar ett fastevärde på dig ist. då går du dit direkt på morgon o tar blodsocker. :)

2021-11-25
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 38
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...