App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hej

Jag är gravid i vecka 10. och jag tänker på när ska vi bli berätta för våra närmaste. Hur har ni gjort?

2021-11-24
Fedkld
Fedkld
Gravid i vecka 12

Vi berättade för föräldrarna dagen efter och en liten del av familjen berättade vi till efter någon dag. Resten fick vänta till efter kubtestet. Det är helt upp till er när ni vill berätta.

2021-11-27
Drey123
Drey123
Bebis på 2 månader

Var onödigt försiktig vid första barnet och väntade till efter KUB-testet innan vi berättade för nära och kära. Förstår inte varför i efterhand - det var ju människor jag skulle berättat om missfall för i vilket fall! (De första veckorna njöt jag och min man däremot av vår lilla glada hemlighet som bara vi visste, så jag är samtidigt glad att vi inte rusade och berättade för alla direkt.) På jobbet berättade jag inte förrän jag kände mig tvungen i vecka 20, hade en konstig chef.

Andra barnet var vi betydligt mindre petiga med, berättade för familjen nästan direkt och för vännerna närhelst vi råkade träffa dem eller pratades vid på telefon. Jobbet fick vänta på KUB-testet och vårt första barn ända till efter rutinultraljudet när magen började komma på riktigt.

2021-11-27
midvinter
midvinter
Barn på 2 år och 10 månader

Jag och min sambo kom gemensamt fram till att berätta för allra närmsta familj redan i v5 sen berättade vi för närmsta vänner i v9 för om något hänt därefter kändes det skönt att kunna ha lite extra stöd. Sedan började prata öppet om det efter vecka 13 när vi haft KUB 😊

2021-11-26
Miisen
Miisen
Gravid i vecka 19

Berättade typ direkt för några nära vänner, mamma och pappa osv. Även ganska tidigt för min chef, vi är ganska nära och det var ju det enda som snurrade i mitt huvud - utifall att något skulle hända ville jag att han skulle veta. Släkt osv vecka 13, alla andra när jag kom tillbaka efter semestern i v20 när det hade börjat synas :) bara att göra som du känner för!

2021-11-26
Emmspa
Emmspa
Gravid i vecka 35

Med första väntade vi till v12 och med andra va jag i typ v2 när vi beröttade för närmsta familjen. Närmsta vänner och familj pratar jag om då. Till bekanta, jobbet och på sociala medier efter rutinultraljudet i v18. Har pösig bussarong på jobbet så det funkade😊

2021-11-25
Gumma141
Gumma141
Bebis på 2 månader

Jag gick ut med att jag var gravid direkt typ, vecka 4. Var ju medveten om risken för missfall och så, men kände att jag hade mått sämre om ingen i min närhet vetat om min situation om jag fick missfall. Är ensamstående så kändes kul att få prata om graviditeten med familj och vänner tidigt då det inte fanns någon partner att bolla med.

2021-11-25
Tamara57
Tamara57
Gravid i vecka 17

Första graviditeten berättade vi i typ vecka 8-9 för familjen och sen successivt för vännerna och resterande släkt.
Andra graviditeten så berättade vi dagen efter jag plussade, var i typ vecka 4-5 då jag plussade tidigt. Då berättade vi för både släkt och vänner, kunde inte hålla oss.
Båda graviditeterna har vi gått ut med på sociala medier efter vi gjort kub i typ vecka 13-14 ☺️

2021-11-24
rebeckah
rebeckah
Bebis på 1 månader

Jag berättade för min familj när jag var i vecka 5. Är jätte nära de o träffar de nästan varje dag, så kunde inte hålla mig.
För svärföräldrarna berättade vi lite senare, minns ej när för min fästman berättade det i smyg för de🤦🏼‍♀️

Vecka 14 gick jag ut med det till vänner o så :) gick inte att dölja lilla magen.
Men jag väntade med att passera v.12 iaf.

2021-11-24
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...