App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sover på mig

Har en nyfödd på snart 1 mån som bara kan sova på mig. På dagen gör det mig inget men på natten blir jag så orolig. Han ligger liksom på mig på mage i sängen. Det är det ända som funkar. Det som gör mig mest orolig är att det går emot 2 rekommendationer. Både om samsovning och att sova på magen. Någon annan som varit med om liknande eller någon som bara har tips på vad man kan göra? Känns jätte jobbigt att man inte kan hålla rekommendationerna.

2021-11-23
Bebis på 1 månader

Min lilla kille sov också på mig i 3 månader, nu sover han bredvid. La kuddar bredvid mig när han sov på mig

21 tim, 16 min sedan
Julibarn21
Julibarn21
Bebis på 4 månader

Vår plutt sover ofta på min man. Han kan somna på magen men sen lägger vi plutten på sidan, fast fortfarande på min man. Var rädd i början men BVC sa att många bebisar e så. Känns viktigt att han får den närheten han behöver. Känner personligen att det är bättre om han sover på oss än mellan oss.

2021-11-29
Ciccius
Ciccius
Bebis på 3 månader

Ska självklart stå att du inte rullar över på bebisen.

2021-11-28
NewGurl
NewGurl
Bebis på 6 månader

Min sov också på min mage i säkert 2-3 månader och när han sov djupt flyttade jag över honom bredvid mig. Jag bröt också 2 rekommendationer hehe men jag var inte nervös att krossa/kväva honom då jag är van sedan flera år att dela säng med, då var det, två och sedan en stor hund. De knuffade alltid ut mig på kanten och jag rörde mig inte ur fläcken, vaknade exakt samma position som jag somnade och ibland med värk för jag låg så obekvämt. Men, vad gör man inte, inget mysigare än att dela säng med hund och/eller bebis.

Likadant nu, rör mig inte ur fläcken. Men jag tyckte däremot det var otäckt attt ha honom på magen och att jag själv somna, hände bara två gånger. Nu som 6 månaders kan han återigen somna på min mage men sen flyttar jag honom till sin säng. Vi hade några månaders uppehåll med det.

Bara kör på du, så länge du känner trygg med dig själv att du inte vänder på dig eller om bebis är bredvid att du rullar över på bebisen.

2021-11-28
NewGurl
NewGurl
Bebis på 6 månader

Min bebis hade vissa nätter som hon vägrade sova i sitt babynest. Så då fick hon sova på mig, ibland första delen av natten och ibland hela natten. Vissa nätter gick det bra att sova i nestet senare på natten (efter att hon vaknat för mat).
För att göra det lite säkrare så sydde jag som ett "bälte" av ett gammalt lakan. Det var ett band som jag hade runt min midja och ett annat band runt min dotters midja och så var banden ihop sydda på ett ställe. Så vi typ satt fast i varandra. Min dotter är väldigt rörlig, så hon kunde "glida" runt annars och risken var då att hon ramla ner mellan de stöttande kuddarna. Jag sov på rygg och hon låg på mage på min mage/bröst. Banden var ihop sydda där vi låg mage mot mage. Banden öppnades och stängdes med kardborrband.
Fick inspiration från det bandet som barnet sitter fast med i red castle cocoon babynest (som hon sover i annars på natten). Rekommenderar det babynestet. Nu är hon 3 månader och somnar i nestet av att vi ger henne nappen och håller om henne. Men dagtid sover hon i princip bara i bärselen 😅

2021-11-28
Carpet1
Carpet1
Bebis på 3 månader

Har haft tre stycken som också velat sova på mig längre eller kortare perioder som små. Min mellantjej vägrade egen säng innan hon varit storasyster och fick en lillasyster att dela rum med. Då hade hon samsovit med oss, bara pappa sista året tills hon var narmare 3,5 år.

Min äldste sov på mig tills han var 2 månader och inte behövde amma så ofta utan hade en sammanhängande sömn på 5-6 timmar när han sov gott i spjälsängen.

Med yngsta tjejen så valde jag att sova på en soffa med henne eftersom storasyster tog upp stor plats i dubbelsngen. Sen sov hon på egen madrass och jag bredvid.

2021-11-28
ma78
ma78
Barn på 3 år och 11 månader

Samma för mig! Pratade med BVC om det eftersom min sambo nojjade över att det var emot rekommendationerna. Vår BVC sa att det var ingen fara och vanligt för små bebisar. Jag själv var lite nojig över att röra mig så jag sov helt enkelt i soffan med kuddar uppbullat runtomkring 😅
För oss gick det över efter ett par veckor, och då somnade hon i babynestet 🙂

2021-11-28
Mirz
Mirz
Bebis på 14 månader

Hej. Min lilla bebis var likadan. Han sov på min mage i tre månader. Jag resonerade som så att han hade ett stort närhetsbehov och behövde sova så. Bullade upp med kuddar så att det blev så stabilt som möjligt. Funkade jättebra för oss. Tror att det var en anledning till att han blev den trygga lilla killen som han är idag. Läs på om säker samsovning så får du en mer nyanserad bild av rekommendationen. Det passar inte alla men om du känner dig trygg (och orkar sova så) och inte sover för djupt så är det en väldigt mysig tid. Lycka till!

2021-11-26
Puttonyos
Puttonyos
Bebis på 12 månader

Har samma problem med min 1 månaders när det gäller nattsömn och jag övar på att försöka lägga honom i babynest när han somnade. Det fungerar ibland och ibland får man arg bebis på fem minuter eller vill amma bebis en halv timme senare när han vaknar för tidigt. Ibland fungerar det och han sover 2 timmar men samma längd gäller när han sover på mig så jag sover uselt hur som helst. Dagtid har jag ett äldre barn också så det är extra problematisk för jag kan inte sitta enbart med honom. Jag testar lite napp men det spottar ut efter en stund och bebisen blir ännu argare (och nej han är inte hungrig, gått upp massor i vikt så ha förmodligen över äter istället...).

2021-11-24
Amana
Amana
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...