App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hypotyreos någon?

Hej, Jag har sedan liten haft hypotyreos och har behandlat sedan dess med levaxin. Vi inskrivning av mödravårdscentralen sa de att jag förmodligen kommer att sättas in en högre dos, då detta är Vanligt vid graviditet. Detta skulle tas via vårdcentralen så jag kontaktade de så fort jag hade varit på mitt första möte på MC. Jag får tider där jag ska ta prover. Det är bara det att de första proverna som de ville att jag skulle vara så sent som i v 15. När jag får provsvaren som visar sig vara för höga sätter de in en högre dos av levaxin. Men när jag löser på skulle detta ha gjorts redan från start. Jag är nu jätterädd att vårdcentralens miss har gjort att fostret har tagit skada. Är det någon som har erfarenhet av detta och kan lugna mig.

2021-11-23
Mamma i vår
Mamma i vår
Gravid i vecka 18

Elajni, tack snälla för ditt svar.
Jag kontakta både MC och VC idag där jag också fick ett andra utlåtande av en läkare som gav ett svar och förklaring som dämpat min oro avsevärt.

Nu blickar jag framåt och njuter av att vara i andra trimestern där illamåendet gått över och där energin är tillbaka 😊

2021-11-23
Mamma i vår
Mamma i vår
Gravid i vecka 18

Hej hjärtat! Vid mitt första barn visste jag inte om att jag hade autoimmun hypotyreos förrän i v17+. Jag hade då suuuperdåliga värden som tog nästan hela graviditeten att stabilisera. Gick på tillväxtultraljud och allt såg bra ut. Ut kom en normalstor tös som hittills (17 månader) utvecklats precis som hon ska!

Jag tror därför inte att du behöver va orolig. Du äter ju åtminstone Levaxin från start, menar jag.

Oroa dig inte i onödan, tänker jag. Om du inte haft ditt RUL ännu kommer man att mäta ditt barn då, och om det är smått kommer du få tätare kontroller och följas noga.

2021-11-23
Elajni
Elajni
Gravid i vecka 27
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...