App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Konstant orolig för MA

Jag är gravid med första och är konstant orolig för att få MA. Jag är bara i vecka 6(5+3) och har inte varit på något besök ännu och det enda jag går och tänker på hela dagarna är nu hände det. Eller nu känner jag inga symtom så nu är något fel.. Varje gång jag går på toa har jag en klump i magen då jag är livrädd att det ska ha kommit blod.. Har flera stycken runtomkring mig som fått MA vilket gör situationen ännu jobbigare. Hur kände ni i början? Vad gjorde ni för att lugna era nerver? Har även haft konstant ”mensvärk” i nederdelen av magen dom senaste fem dagarna så kan knappt sova. Inte kommit något blod dock.

2021-11-22
Isssa
Isssa

Jag var precis likadan och för mig släppte det aldrig helt men det blev lättare. Långsamt började jag glädjas mer och mer och tillät mig att vara glad. I början fick jag ångest om jag var glad eller tex köpte något till bebisen men det vara bara att öva. Grejen är att sen är man orolig för sitt nyfödda barn så det är ju inte så att allt är över vid någon viss tidpunkt utan det kommer alltid finnas saker att oroa sig över. Kan kännas tungt att det aldrig går över men den insikten hjälpte mig i alla fall. Annars fastnar man lätt i tankar som ”bara jag gör detta (tex ul) så blir jag lugn” och så bli man lugn men oron kommer snabbt tillbaka. Så mitt tips är att jobba på oron inte göra typ tidigt ul för det hjälper inte i längden. Lycka till!

2021-11-24
KarroK
KarroK
Bebis på 9 månader

Vet hur svårt det är men försök njuta! Har inte själv haft missfall men i vecka 5-8 blödde jag till och från och hade otrolig ”mensvärk” från v 5 till ca v 12 om jag inte minns fel. Jag var också jätteorolig för missfall men sen inser man att oron är inte värd det, varför ska man må dåligt när man inte kan styra vad som händer? Är du jätteorolig går det alltid boka ett privat ultraljud, det gjorde jag i vecka 9 för att lugna mina nerver och fick då se lilla hjärtat slå, och enligt BM så om det börjat slå i den vecka är det väldigt liten chans att det blir missfall. Visst det kanske är tidigt att se hjärtat slå då, alla kan inte det heller men kan vara värt ett försök för att lugna nerverna!

Njut av den här tiden och ta hand om dig och bebben i magen. Symptom kan komma och gå under hela graviditeten och är inget konstigt, du fixar det!

2021-11-22
AliciaBe
AliciaBe

Hej!

Förstår din oro - jag kände så också och höll andan precis innan vi såg bebis på UL.

Vi bestämde oss tidigt för att våga vara glada och njuta - även om det inte är ett MA så kan så mycket hända längsmed vägen, så man får helt enkelt bestämma sig för att vara glad tills motsatsen bevisas :) och i de allra flesta fallen går det ju bra, eller hur?

Försök att undvika att lyssna på skräckhistorier och njut av din graviditet! Det går säkert alldeles bra.

Den molande värken du beskriver är livmodern (och alltså bebisen) som växer så det såg jag som ett bra tecken! (Har haft ”mensvärk” genom hela graviditeten till och från).

Hoppas du kan hitta lite lugn och njuta av bebisen i magen!

2021-11-22
Sonele
Sonele
Gravid i vecka 16
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...