App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nervös

Nu är det 19 dagar sedan vår son kom till världen, och imorgon börjar sambon om att jobba igen. Jag har mått jättedåligt över detta hela veckan då jag är jätterädd för att bli lämnad ensam.. hur ska man hantera känslorna med att vara själv? Är rädd att nåt ska hända och att min son ska kvävas, är mest det det handlar om då han tar i så fruktansvärt mycket efter han ätit när han behöver bajsa så han inte får luft samtidigt som han har hicka och behöver spy = kvävningsljud, BVC och alla läkare säger dock att det är normalt men ljudet skrämmer skiten ur mig ändå. Hur har ni hanterat när partnern behövt börja jobba igen?

2021-11-21
AliciaBe
AliciaBe
nyfödd bebis

Min sambo var hemma med oss i 2 veckor, sen tillbaka på jobbet på heltid. Jag hade en del ångest efter förlossningen och speciellt när jag var ensam. Vi har ingen som kan komma för avlastning/sällskap på dagarna då de jobbar dagtid.
I mitt fall hade jag inget annat val än att hålla ut och ta en dag i taget. Stegvis blev det bättre och ångesten försvann.
Mitt tips är att ta hjälp och stöd om det är möjligt. Annars försök att ta en dag i taget och hoppas på att det blir bättre ju längre tiden går.

2021-11-28
Carpet1
Carpet1
Bebis på 3 månader

Supertufft ju! Jag hade turen att min man jobbade hemifrån så han kunde vara väldigt delaktig. Finns någon sådan lösning? Annars tycker jag att du ska försöka umgås med andra mammor så blir det mindre tufft. Sök upp mammagrupper eller aktiviteter med små bebisar. Då slipper du i alla fall vara ensam. Gällande din rädsla så kommer det att bli lättare med tiden. Men oro är tyvärr något som aldrig riktigt går över helt dock.

2021-11-24
KarroK
KarroK
Bebis på 9 månader

När min partner började jobba första gången ringde jag in min mamma. Tror att vår bebis var ca 2 veckor då. Jag hade fortfarande foglossning, var lite begränsad i rörelse efter kejsarsnittet samt väldigt hormonell och nervös 😅 Mamma bodde med oss i några dagar och hjälpte till med både bebisen och hushållet. Det var verkligen så skönt! Kan verkligen rekommendera att be om hjälp eller stöd om man känner att man behöver det 😊

2021-11-23
Masvea
Masvea
Bebis på 4 månader

Kolla HLR på Youtube och skriv ut a4 sidor som visar hur man gör hlr och hur man gör vid kvävning (när bebis är medveten) då blir du lite lugnare att du kan hantera situationen ifall det skulle ske.

2021-11-23
Amana
Amana
Bebis på 1 månader

Vi har tagit 12 veckor ledigt tillsammans i början när babyn är så liten och skör och man själv är trött och hormonfylld.
Kanske kan din partner ta iallafall 1 ledig dag/vecka? TEx måndag så ni får långhelg eller onsdag så ni får max 2 dagar ensamma tillsammans du och babyn?

2021-11-21
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...