App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Foglossningen blev plötsligt värre

Hej! Jag har i någon månad känt av foglossning men det har alltid varit hanterbart. Någon enstaka gång som det huggit till rejält så höften nästan låst sig men det har bara hänt 1-3 gånger så har inte sett det som ett problem. Nu kom jag dock precis hem från stan och när jag gick hem från tåget så bara smällde det till och smärtan blev outhärdlig. Fick stanna på trottoaren och andas för att sedan kunna halta vidare en litet steg i taget. Promenaden brukar ta ca 15 min men idag tog det nästan 30 min pga att det gjorde så ont. Gjorde så ont så jag fick tårar i ögonen. Det kom verkligen helt plötsligt. Min fråga är nu, kan foglossning bli värre om man spänner sig? Hela promenaden hem fick jag nämligen spänna benen ordentligt för att inte ramla då vi idag fått första snön/isen och det var svinhalt på vägen. Det är den enda skillnaden jag kan se från mina vanliga promenader. Någon som vet om det kan förvärra smärtan att spänna sig så mycket?

2021-11-21
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 26

Ja du kan ju kolla lite på ischias och se om det känns bekant och som sagt du kan ju alltid prata med barnmorskan också, speciellt om besvären sitter i/oroar dig 🙂 Jag visste inte att man kunde få ont där som gravid heller, men fick bekräftat senare av barnmorskan också att jag förmodligen har fått ischias-känningar. Har inte behövt sjukskriva mig då jag får jobba hemifrån fortfarande pga pandemin (vilket underlättar vardagen), men barnmorskan sa att annars kunde vi gjort det (tänker om man typ fastnar någonstans på vägen till eller hem från jobbet haha 😅). Hoppas du får fram ett svar och att det löser sig! 🌸

2021-11-22
Pancakes
Pancakes

Jag har inte ens tänkt på ischias och att det kanske är det jag känner av, men det kan det mycket väl vara. När jag läser din beskrivning av det + det jag hittar på Google om det så låter det absolut som problemen jag upplever. Kan inte säga att jag har så bra koll på ischias och vad det innebär så får sätta mig och läsa på lite mer om det. Tack för svaret och din beskrivning! 😊 känns skönt om man kan hitta anledningen till smärtan.

2021-11-22
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 26

Hej! Är i v 35 nu och jag har haft foglossning och graviditets-ischias sedan typ v 11/12. Det är inte ischias du känner av också? 🙂 Min foglossning känns mest i höften under nätterna och får byta sovposition ofta, ibland har den suttit kvar några timmar på morgonen, som en starkt molande värk då som avtar efter ett tag.
Ischias-smärtan kommer och går däremot, blir värre vid aktivitet för mig, den sitter ibland i flera dagar/en vecka (ett kunde jag inte ta mig ut sängen eller gå på toa själv… 😅). Den smärtan är skarp och plötslig, och man (jag) kan skrika rakt ut i princip för den överraskar mig, låser mig, märkte tidigt att den blev värre när jag gick på promenad med hunden eller om jag böjde mig ner mycket en dag. Så kan tex inte dammsuga/städa, lyfta saker nu. Går på minimala promenader, ibland svårt med diskmaskinen med, men har lärt mig var gränsen går nu och hur jag kan sitta, stretcha och jobba för att det inte ska göra mer ont. Men vissa dagar som sagt med mer aktivitet (kanske om man spänner sig med?) har ischiasen varit värre för mig. Kan tänka mig om man parerar kroppen vid halka att det kanske skapar känningar med? Den sitter på mig i bäckenet, långt ner i ryggen och speciellt rakt in i ena skinkan (en sida åt gången tack och lov lov haha) men kan även gå neråt i benet vad jag hört. Tipsen jag fått är att ta väldigt små steg när man har ont, och inte vrida sig i onödan, inte böja sig ner osv 🙂 Hoppas det löser sig för dig! 🌸

2021-11-22
Pancakes
Pancakes
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...