App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Igångsättning

Fler än jag som blivit igångsatt och känner att det inte händer något? Börjar precis som förra gången tvivla på min egen kropp och dess arbete. Mitt vatten gick i torsdags på morgonen, åkte då in för kontroll och fick konstaterad vattenavgång då fostervattnet var lite rosafärgat och luktade… fostervatten. Här kollade man inte hur öppen jag var med tanke på infektionsrisk så jag fick åka hemåt och invänta värkar. Är omföderska så det ”brukar” ta fart inom 2 dygn, annars igångsättning. In på kontroll igen 10:00 dagen efteråt, är öppen 2 cm men mer än så värkar inte ha hänt. Jag har inga känningar och får direktivet att åka tillbaka dagen därpå för igångsättning förutsatt att inget hänt under natten och så blev det. Nu är jag igångsatt, inne på dygn 2 och öppen 3 cm med lite mjukare livmodertapp, igångsättningen är alltså Angusta-tabletter. Är det någon som varit i samma sits med såhär långdragen igångsättning?

2021-11-21
Flisan10
Flisan10
Barn på 1 år och 8 månader

Oj vilken pina :( jag förstår ledsamheten över att bli hemskickad för att igångsättningen inte verkar… det blev så för mig min första förlossning! Lustgasen var även min bästa vän!

2021-11-23
Flisan10
Flisan10
Barn på 1 år och 8 månader

Hujja vad hemskt, jag tyckte att det gick sjukt segt här också. Eftersom att jag också bara öppnade mig 3 cm på nästan ett halvt dygn så fick jag sovdos som avstannade allt så blev nästan att börja om på ruta 1 dagen därpå, vidrigt. Bebis är här nu och kom ut 23:17 på söndag kväll. Så det tog lite mer än 1,5 dygn efter igångsättning! :) tack

2021-11-23
Flisan10
Flisan10
Barn på 1 år och 8 månader

Och då är jag förstföderska också!

2021-11-21
AliciaBe
AliciaBe

Jag har känt samma! Den 26e åkte jag in på igångsättning, var i v 37+6. Blev undersökt, var inte alls öppen och tappen var helt omogen. Fick min första dos cytotec kl 10, andra dos 12, tredje dos 14, efter tredje dosen fick jag lite förvärkar så jag fick ingen mer dos efter det. Men inget mer hände. Dagen efter, den 27e startade dagen med en dos kl 10, sen 12, sen 14, sen 16, och sen kl 18, men inget mer hände än onda förvärkar. Blev hemskickad sen över helgen för att vila. Måndagen den 1a november fick jag komma tillbaka för ett andra försök, då var jag i v 38+5. Även då blev jag undersökt, och inget mer hade hänt i min kropp under helgen, tappen hade inte utplånats och jag hade inte öppnat mig mer så jag var så ledsen. Tog första dosen kl 10, andra dosen 12, tredje 14, fjärde 16 och femte kl 18. Kände inga värkar eller något då heller. MEN 03.30 samma natt så gick jag på toa, kom lite extra kiss och flytningar och visade sig att vattnet gick. Efter det hade jag värkar varannan minut som var riktigt smärtsamma. Barnmorskorna tyckte då att vattnet inte gått ännu för var inte ”nog” mycket, så jag fick Alvedon och skulle avvakta till kl 8, och jag låg och kved i sängen tills 8, då gick jag på toa igen och det kom vatten ännu en gång så då skulle jag få bli undersökt av läkare kl 10, väl då visade det sig att jag börjat öppna mig. Fick epidural kl 13 och även då lustgas. Tyckte inte epiduralen hjälpte men lustgasen var bra, öppnade mig sedan väldigt fort och sonen kom kl 20.05 utan mer komplikationer än en lätt grad 2 bristning och mådde som en kung efteråt. Det enda som var dränerande var väntan när inget hände, men som man säger plötsligt händer det!

2021-11-21
AliciaBe
AliciaBe

Hände mig samma sak.
Slempropp släppte veckan innan som inte startade ett piss.
Vattenavgång den onsdag 20/1, in på kontroll o fick även tid för igångsättning fredag 22/1 ifall det inte startat av sig själv.
Jag hade små värkar hela onsdag kväll men inget som gjorde jätte ont. Torsdag avtog det helt. På fredagen fick jag värkar på morgonen så förlossningen ville avvakta. Mer än så blev det inte.
Fredag 22/1 blev jag igångsatt kl 18 o bebis var inte ute förrän kl 06.54 på lördagen.
Jag öppnade mig jätte sakta.
Men jag fick en angusta, det gjorde skit ont.. usch. Men bebis gillade ej det så de ville inte ge fler tabletter då hon blev stressad.
Så de väntade o kollade ifall kroppen gjorde något själv.
Öppnade mig 3cm på 8 Tim (jätte kul…😒)
Sen fick jag dropp. Då jäklar gick det fort. Bad om EDA kl 03 (fortfarande 3cm öppen) när klockan var 5 var jag öppen nästan helt.
Där somnade jag en stund och vaknade vid 06. Då var jag helt öppen o då var det bara att krysta.

Jag trodde faktiskt att kroppen skulle sköta allt själv men nepp, de säger att en igångsättning gör mer ont än en vanlig förlossning ? (Långdragna värkar)

Hoppas att det går bra för dig och att du snart får träffa din bebis :)

2021-11-21
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...