App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

snus - hur länge påverkar det mjölken?

vet någon hur länge effekten från snus kvar i kroppen? ibland har jag fallit för frestelsen och tagit en kvälls-snus - för att jag inte behöver amma sen på 12 timmar. men så ibland har barnet vaknat oväntat - och vi ammar fast det kanske bara är 4 timmar sedan jag tog en snus (eller ibland - fler). jag vet att det är fel att snusa men ibland måste jag göra det för att inte bryta ihop helt.

2021-11-16
fluffig kokosboll
fluffig kokosboll
Barn på 1 år och 6 månader

*Menar så klart nikotinläkemedel

2021-11-17
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 11 månader

Som tidigare skriver så är det svårt att hitta hur länge nikotin från snusning dröjer sig kvar i bröstmjölk. Läste att det blir högre koncentration av nikotin i bröstmjölk än i ditt blod och en rad konsekvenser för barnet. Kan det vara en idé att pumpa ut bröstmjölk innan du tar måste-snusen? Hittade att det var ginseng i nikotinfritt snus som tydligen inte heller är bra för barn som ammas. Kan du få råd om niktoinfria läkemedel på BVC som hjälp? Fanns evidens för det gällande rökning men ej för snusning. Rådet vid rökning var att ta nikotinfria läkemedel direkt efter att du ammat. Avstå plåster då det frisätter nikotin kontinuerligt. Ja, lite tankar om det hela.. lycka till! Förstått på vänner att det är en kamp att sluta! De har fått hitta en ny vana att ersätta den gamla med.. men då gäller det ju att hitta en bra vana..

2021-11-17
Lindidreamer
Lindidreamer
Bebis på 11 månader

Har en bekant som tog en snus direkt efter hon ammat. Men rådet är ju att om man röker eller snusar så ska man sluta eller dra ner på konsumtionen men absolut inte avstå från att amma. Hittar inget om hur länge nikotinet är kvar i kroppen.

2021-11-17
JosefineTeng
JosefineTeng
Barn på 2 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...