App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vaken och fiser

Hej alla föräldrar! Min lilla kille sover så dåligt på nätterna han vaknar flera gånger per natt och ligger och fiser och det tar kring 40 minuter att söva om han för att han sedan kommer vakna efter 1 timme igen för att ligga och fisa! Han skriker inte eller gråter men ligger och gnäller, så jag antar att han har ont i magen! Vi gör mag massage och rapar efter varje måltid! Nån som kan komma med tips på vad jag kan göra så lillen får sova! Har även samma problem på dagen vid sovstunder, vaknar av gaser och kan inte somna om!

2021-11-10
AnnaGretaW
AnnaGretaW
Bebis på 11 månader

Nej han kan fortfarande vakna, fisa och gnälla men det är inte lika ofta som tidigare, blev bättre när vi började med vanlig mat! Vi testade olika maggropar men inget som hjälpte!

2022-01-21
AnnaGretaW
AnnaGretaW
Bebis på 11 månader

Min 5-månaders tjej har precis samma problem som du beskriver ovan. Kom ni fram till vad som orsakade gaserna för er bebis? :(

2022-01-21
Marika A
Marika A
Bebis på 8 månader

Vi använde Dr. Brown (gick igenom ett antal olika märken), då den funkade bäst med luften för oss.

Vår fick bekräftad laktosintollerans o äggallergi, testades hos barnläkare och fick då mjölkfriersättning på recept. Jag bytte det jag åt för jag ville ftf amma men fick minskad mjölkproduktion av någon anledning.

Magdroppar kan hjälpa men kan också göra att han bajsar mycket mer (vilket kanske skulle vara bra för er?)! Vi körde magdroppar när vi övergick till ersättning mer o mer.
Vår lilla bajsade ca 8-9 gånger runt den tiden per dag (helt vanligt för vår lilla), med magdroppar blev det 16gånger!!!Frågade då barnläkaren som rekommenderat detta när vi fick ersättningen på recept o vi slutade med dropparna eftersom lillen inte hade magproblem pga ersättningen.

Prata med bvc men skulle råda att kanske kontakta en barnläkare eftersom de kan genomföra pricktest för att se om han fiser pga allergier.

2021-11-10
Lillaline
Lillaline

Han kan vända på sig och har lika mycket problem när han ligger på mage! Ska till bvc på måndag så får se vad som säger! Härligt att det gått över för dig!

2021-11-10
AnnaGretaW
AnnaGretaW
Bebis på 11 månader

Åh min dotter var precis likadan och är fortfarande fisig på nätterna men blev mycket bättre när hon kunde vända sig och sova på mage istället, lättare att få ut fisarna och somna om. Vi provade det mesta i samråd med BVC men inget hjälpte i stunden utan det gav sig med tiden.
Finns minifomdroppar man kan prova om man vill men när jag läste på om de så beslutade jag att jag inte ville testa men det gör man ju som man vill!
Hoppas det blir bättre för din lilla snart!💕

2021-11-10
Idisen
Idisen
Barn på 1 år och 10 månader

Han flaskmatas och han rapar efter varje måltid! Vi ger just nu Nan sensitive som vi ger och den mjölkfria ersättningen rekommenderas ju inte att man ska byta till om man inte använt den från första flaskan! Vi har mam anti kolik flaskor och dom ska väl minska att han sväljer luft!?
Känner mig så maktlös just nu när inget funkar och stackaren inte får sova ordentligt! Kan magdroppar hjälpa till med gaser i magen?

2021-11-10
AnnaGretaW
AnnaGretaW
Bebis på 11 månader

Håller med föregående, vad äter barnet? ammas/ersättning?
Testa att ta bort även laktos från din kost om du ammar. Ge ersättning utan vanlig komjölk.
Och se till att lillen alltid rapar efter varje måltid (inte ett måste men kunde se skillnad på vår när vi rapade och inte, detta pga jag hade kompisar som inte rapade och sa att de inte var ett problem för dem).

Om du ger ersättning, vilken flaska använder du? en del gör så att barnet sväljer luft som kan bidra till gas/orolig mage.

2021-11-10
Lillaline
Lillaline

Ammar du? Kan isåfall vara att du äter något gasbildande som han reagerar på t.ex. vindruvor, kål, ägg osv

2021-11-10
Ciccius
Ciccius
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...