App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Fett hår och svettas

Hej. Måste bara kolla om det finns fler med samma problem. Jag svettas jätte mycket under dagar och nätter (vilket jag har förstått är normalt) men nu till mitt problem, när jag har duschat och torkat håret, med fön eller lufttorkat spelar ingen roll, så är mitt hår fettigt. De tar inte ens 5 minuter efter att jag kommit ut ur duschen förrens de e fettigt igen. Har testat olika schampon så det är inte de som är problemet. Om de e någon som varit i samma sits eller någon som har något tips, så tar jag gärna emot de 🥰

2021-11-04
Soooof
Soooof
Bebis på 15 månader

Hej, jag har haft båda du beskriver. Va runt v 20 då om jag mins rätt, helt plötsligt så blev håret fettigt/flottigt väldigt snabbt, ca 1 h efter dusch, brukar hålla mer än 24 h annars. Gjorde inte så mycket mer än att jag duschade håret 1 gång varje dag istället för varannan dag. Sen försvann de efter 2-3 veckor kommer jag ihåg. Hoppas du också är i en period bara.
Svettas gör jag också, kan känna att klär jag mej lite för varmt nu eller gör något lite påfrestande så blir jag varm fort. Men inte så jag tycker de är jobbigt, lärt mej dedär mittemellan nu :)

2021-11-05
Ängsklocka10
Ängsklocka10
Bebis på 10 månader

Hej,

Jag svettades också något enormt efter förlossningen. Väldigt jobbigt :(

Men till ditt hårproblem. Testa att ta schampo två gånger vid samma duschtillfälle. Använd helst inte balsam, men om du måste så ta bara i topparna. Och tvätta absolut inte håret oftare för att det blir fattigt. Hårbotten torkar ut vid för mycket kontakt med vatten och då producerar den bara mer och mer talg(fett) desto torrare den blir. Så försök vänj håret vid att inte tvätta för ofta så ska talgproduktionen gå tillbaka. Stå bara ut 1-2 veckor.
Oavsett om detta hjälper eller ej så hoppas jag att det går över snart :)

Lycka till, från en frisör ☺️

2021-11-05
Linnean
Linnean
Gravid i vecka 6

Håret har jag inte haft något problem med men svettning hehe. Jag ammar inte ens men sedan förlossning, i början då kunde jag vara genomblöt på nätterna (delammade då). Sedan blev det någon paus med det någon vecka. Nu har jag inte ammat alls i 3 månader men ändå på nattetid kan jag vara riktig svettig (inte lika mkt som när jag ammade men ändå mkt). Sedan när jag tar promenader rinner svettet på mig och jag stinker, måste duscha varje dag 🙄😒 Dessa problem hade jag inte innan. Självklart kunde jag svettas innan men detta är ju på helt andra nivåer. Vet inte om det något som har ändrats, har med åldern att göra eller något tillfälligt. För hormoner kan det ju inte vara längre eftersom jag inte ammar.

Har inga råd att komma med för jag vet inte själv varför det är så för mig. Kanske går över med tiden eller är här för att stanna. 🤷🏻‍♀️

2021-11-05
NewGurl
NewGurl
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...