App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

2 åring vägrar äta

Som rubriken lyder, min 2 åring har blivit väldigt selektiv med maten. Han åt och smakade gärna på allt när han var mellan 1- 1,5 år. Efter att han börjat på förskolan har det blivit mestadela korv körtbullar och liknande men almtis ätit frukt. Sedan ca 2-3 veckor tillbaka vägrar han nästan allt. Han petsr mestadels på det han alltid ätit innan och frukt har han inte heller velat ha alls. Han verkar inte lida av det men som mamma blir man orolig för den föndring somndet blivit. Någon som kä ner igen sig och har tips?

2021-10-27
Danijella123
Danijella123
Bebis på 4 månader

Vi har haft en son med problem med mat och bvc sa till oss lugn han äter när han är hungrig samt ge honom de han gillar (tacos o pasta) så varje dag fick han de eller kall korv. Han åt, bara han va hungrig. Förstår din frustration helt o hållet

2021-10-27
Ananas94
Ananas94
Bebis på 11 månader

Har hört andra som säger samma sak. Eller att barnet bara vill ha samma mat varje dag.
Testa o skär maten i roliga former, forma maten som en gubbe eller liknande.
Ibland när vår vägrar ger jag ett mindre smörgåsbord tex Cheez Dippers, macka med smör, skivbar leverpastej i stavar, grönsaker i stavar eller mönster (tex som en blomma), pasta, skinka (smörgåsmat), stekt tofu i kuber, äpple (skurit i form av en kanin).

Även försök att äta samma mat som ditt barn, vi har märkt att intresset är större om vi äter samma mat och äter samtidigt.

2021-10-27
Lillaline
Lillaline
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...