App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sluta med babynest

Hur gör man för att sluta använda babynestet? Min 4 månaders son sover bara i babynestet och har alltid gjort det, men nu börjar det bli trångt. Egentligen borde vi ha försökt lära honom sova i sin säng för länge sen men det är lätt att vara efterklok... Problemet är också att det är väldigt svårt att få honom att sova. Han somnar endast i min famn vid amning och när jag ska lägga honom så måste jag vara väldigt försiktig, minsta lilla misstag så vaknar han och då måste jag börja om igen med amningen, är han mätt så är det kört.... Hur ska jag lyckas resa mig från vår säng (där vi ammar) och lägga honom i sin säng utan att han vaknar?! Ett till problem är hans säng, när jag böjer mig för att lägga honom i den så får han känslan av att han faller så han rycker till och vaknar. Har testat att hålla honom tätt intill mig hela vägen ner till madrassen men det hjälper inte.

2021-10-26
Juliabarn1
Juliabarn1
Bebis på 4 månader

Ett annat tips som vi länge körde med var att värma en vetekudde till 40 grader och lägga i hans babynest och så fick den ligga där medan jag ammade för att värma upp. Sen tog jag bort den innan jag lade ner honom. Sen vill jag bara tillägga att vid fyra månader är de fortfarande väldigt små och inte alls konstigt att de inte vill sova själva. Ta det i hans takt så får ni en tryggare pojke som kommer att sova bättre framöver.

2021-10-27
KarroK
KarroK
Bebis på 9 månader

Vår son ville länge inte sova själv och sover fortfarande med oss i sängen ibland (9 månader) och sover fortfarande i ett baby nest i sin säng(finns ju flera storlekar) Har ni testat en bed side crib? Då kommer han närmre er och ni slipper höjdskillnaden. Det har funkar för oss.

2021-10-27
KarroK
KarroK
Bebis på 9 månader

Min sov i sitt babynest i sin säng tills han var ca 4 månader, vi la en sovorm runt honom när vi bytte så han fortfarande kände att de var något som fanns runt honom sen gjorde jag den större allt eftersom han växte :)

2021-10-27
2bebis
2bebis
Gravid i vecka 28

Min son var likadan när han var liten, har du provat med filt eller liknande runt medan du ammar så blir det ingen temperatur skillnad när du lägger ner honom?

2021-10-26
Oldie
Oldie
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...