App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Positiva berättelser med igångsättning Cytotec?

Finns ni som har positiva berättelser för igångsättning med Cytotec, där det gått snabbt från första dos till bebis även om ni varit omogna helt när ni startats? Bara fått skräckversioner av vården så behöver något hopp här.

2021-10-25
Pluppan
Pluppan
Bebis på 1 månader

Grattis till din bebis! Jag är inne på andra dygnet (8e dosen av cytotec) och än så länge inget mer än sammandragningar dessvärre, man börjar tappa hoppet nu men hoppas verkligen nåt händer av denna dos.

2021-10-27
AliciaBe
AliciaBe

Grattis till din bebis.

Hoppas att du kan få ett bra eftersamtal om förlossningen så att du får bearbeta dina känslor till viss del runt allt som hänt.

2021-10-27
ma78
ma78
Barn på 3 år och 11 månader

Ett dygns värkarbete med stegrande värkar, var 5-6 min timme ut och timme in som inte gav något resultat i princip. Slutade med Cytotec men värkarbetet fortsatte av sig själv utan att ge nästan något fysiskt. Trött och stressad bebis i värkarbetet som till slut gav ett akut kejsarsnitt eftersom det inte fanns säkra andra val. Risken var för stor att bebis inte skulle klara en vaginal förlossning. Inget tydligt skäl varför mer än att bebis helt enkelt inte orkade med värkarbetet.

Helt slut. Allt har gått väl i slutändan men absolut ingenting av den här förlossningen blev som jag tänkt och jag är väldigt mentalt slut. Behöver nog få landa rejält, finns mycket med känslor som jag behöver bearbeta tror jag.

2021-10-27
Pluppan
Pluppan

Blev igångsatt förra graviditeten med cytotec. Var väldigt nervös också för allt man hört men jag fick första dosen 20.00. sen hoppade man över två stycken på natten pga att jag fick smärtstillande och låg och vila. Hade väldigt regelbundna värkar men inte mer än att jag kunde ta mig genom dom. Tills det gick från 0-4 cm på en halvtimme och då fick jag komma till förlossningen. 09.15 är min son född. Var lite chockad att det gick så bra som det gjorde efter allt man hört om cytotec.

2021-10-26
NattaD
NattaD
Gravid i vecka 19

Jag kände mig snarare lurad när. Dom sa att det kunde ta tid eftersom han kom på 45 min efter första dosen. Berävad på smärtstillandet 😅 hade en kompis som skulle åka hem till oss fram och tillbaka och hämta en padda så vi kunde titta på film, men så vart fet ju inte. Allt runt om gick bra, gick bara lite fort. Lycka till!

2021-10-26
Carol1ne
Carol1ne

Tack hörrni!

Fick besked att tappen hade börjat mogna innan första dosen vilket den inte hade senast igår kväll så jag fick lite hopp om att kroppen håller på att preppa förlossningen samtidigt av sig självt och att cytotecen då kan få det att gå snabbare nu bara.

Håller tummarna för att det drar igång av det hela fortare än kvickt när kroppen äntligen fattat vad den skulle pyssla med.....

2021-10-25
Pluppan
Pluppan

Jag blev igångsatt med cytotec. I vecka 41 +6,förstagångsföderska. Var öppen 3 cm i drygt en vecka innan dock men utan värkar. Kom in vid 18tiden till förlossningen, fick första dosen efter någon timme. Blev förvarnad att det skulle ta tid och att det kunde behövas upp till åtta doser och ev. Ballong under morgondagen. Kände inget alls före kl 5 på natten. Kl 8 var jag öppen 10 cm och strax innan kl 11 var vår dotter här. Så det kan gå fort och jag önskar dig stort lycka till.

2021-10-25
AmandaS
AmandaS
Bebis på 4 månader

Det gick fort för mig. Gick första dosen kl.15, vattnet gick kl.21, bebis ute kl.05. :)

2021-10-25
mimmisan88
mimmisan88
Gravid i vecka 29

Jag har blivit igångsatt 2 ggr och senast med Cytotec. Första gången fick jag någon slags gel för att tappen skulle mogna.

Jag kom in på morgonen och startade med kurva för att se att bebisen mådde bra och sedan fick jag första "shoten" och sen under dagen så fick jag en med ca 2 timmars mellanrum. Hade inga värkar eller känningar av bebisen.

Vid 22 så fick jag en sista och sen skulle det vara uppehåll till nästa dag så vi gick och la oss. Vid 23.30 så började värkarna och då blev det mycket värkar fram tills hon tittade ut vid 01.49.

Jag var mer mentalt beredd på ett snabbt förlopp andra gången, för det var ingen riktig paus i värkarbetet men då var man ju på rätt plats med proffsen runt sig.

Jag behövde inte sy ett enda stygn och var faktiskt ganska fräsch redan dagen därpå.


Lycka till!

2021-10-25
ma78
ma78
Barn på 3 år och 11 månader

Jag ska inte berätta hur det var för mig men bered dig på att det kan ta lite tid innan bebis kommer. Jag hade nämligen ingen aning hur lång tid det kunde ta och hade velat veta det så hade det nog varit lättare att hantera. 🙈

2021-10-25
Idisen
Idisen
Bebis på 16 månader

Undrar samma här! Om inte annat får jag återkomma då jag ska bli igångsatt med det imorgon med helt omogen tapp. Är faktiskt livrädd men hoppas på det bästa.

2021-10-25
AliciaBe
AliciaBe
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...