App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Dömande barnmorska

Asså är det fler här som har en judgy ass barnmorska? Asså jag tycker det är så jobbigt att gå till henne o sen känns det inte värt att byta heller när jag bara har 6 fulla veckor kvar (blir igångsatt v 38). Men enda sedan jag började gå till henne. Fick byta mvc av en anledning. Så är hon så jäkla dömande. Hon är typ för det första fatophobic. Jag är inte tjock eller överviktig. Men jag hade gått upp 9 kg fram till v 25. O så får jag pikar att ja men man går ju upp i vikt om man äter speciellt bröd o pasta.. jag äter bara hemmabakat bröd o äter inte pasta alls i nuläget men hon bara antog att jag gått upp för att jag ätit en massa kolhydrater och godsaker. Hon poängterade att och du måste röra på dig. Hon har inte en aning om att jag tränar varje dag. Sen varje gång hon väger så avrundar hon uppåt!? Fast att jag har kläder på mig. Jag hatar att gå till henne. o sticka för o ta blodprov kan hon verkligen inte. Jag är inte den som är känslig för nålstick men när jag säger aj då gör det fan ont. Jag orkar inte med henne o hon har påverkat mig så mycket med sitt snack om vikt o allt så att det satt sig i huvudet på mig. Jag är ingen person som vräker i mig sötsaker varken nu eller innan graviditet o har även avstått sötsaker i 2 månader fram tills typ nu innan helgen. Men försöker ändå ta frukt Ist för godis. Hon gör mig så frustrerad o stressad😭 ursäkta det kanske lät lite gnälligt o klagande men behövde bara skriva av mig lite o se om nån mer är i samma situation. jag har lust o bara skita i mvc för hon är så dömande..

2021-10-23
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 38

Så trist! Jag är i grav.vecka 34 nu och har gått upp 10 kg. Normalviktig från början med ganska smal struktur vilket jag fortfarande har. Har gravt illamående så äter bara specifika saker. Kall pastasallad, pizza och bananpannkaka är den lunch- och middagsmat som jag lyckas svälja. Inget annat går ned, då blir det bara 2 msk innan kväljningar kommer. Min bm föreslog dietistkontakt men jag har sagt till henne att jag kan näringslära men att jag nu prioriterar att kunna äta överhuvudtaget! Efter det har hon slutat att ge råd om kost eller pikar om vikt, vilket jag uppskattar. Förra besöket var hon till och med uppmuntrande, så hon har nog förstått kampen nu. Vi går alla igenom olika saker och kan inte jämföra oss! Jag tar alltid vikten själv hemma inför besöken, nakenvikt innan frukost. Efter mat så plussas det på ett kilo bara där.. så det är ett tips. Och röra mig.. Blir bara 30 min promenad pga illamåendet och även foglossning. Det låter ju fantastiskt bra att du till och med kan träna! Jag tycker du ska känna dig fri att byta barnmorska för tanken är ju att du även ska ha eftervårdsbesök hos henne och hamnar du i ett läge att du inte mår bra fysiskt eller psykiskt efter förlossningen, så behöver du ju träffa någon du har förtroende för.

2021-10-26
Lindidreamer
Lindidreamer
Gravid i vecka 39

Det låter inte bra. Man går ju upp i vikt under graviditet och det är jättevanligt. Man ska inte känna sig stressad eller kränkt. Byt BM så att du har en lugnare period framöver. Hon ska veta att hon har varit irriterande dömande.

2021-10-25
Var89
Var89

Du har rätt att klaga!! Det hade jag också gjort om min bm betett sig på det sättet. Hon verkar väldigt fördomsfull som antar att du gör saker på vissa sätt istället för att fråga. Vikt är en extremt känslig fråga för många oavsett om man är rund eller smal, som vårdpersonal borde man veta det!!
Jag hade definitivt bytt fast 6 veckor kanske känns lite, i slutet går man ju i princip en gång i veckan till bm. Lycka till! 🌸

2021-10-24
nanni2
nanni2
Bebis på 3 månader

Byt rakt av! Jag gjorde samma när jag hade 6 veckor kvar och det är lätt mitt bästa beslut! Man behöver stödet man kan få.

2021-10-24
AliciaBe
AliciaBe

Trots att du faktiskt bara har 6 veckor kvar tycker jag du ska byta… detta ska ju vara en fin relation och en bra upplevelse för DIG ❤️

2021-10-24
Rodnad bröst
Rodnad bröst
Gravid i vecka 22

Inte ok, en vän var med om liknade situation o hon bytte tyvärr inte. Hon ångrar sig i efterhand! Jag skulle råda att även kontakta den lokala chefen o anmäla, att vara gravid är en speciell situation o en bm ska stötta en inte drar ner en! Hon verkat inte känna dig i o med att hon säger sånna saker! Helt otroligt att en person i en sådan situation gör sånt! Byt o anmäl en sådan ska ingen få träffa!

2021-10-24
Lillaline
Lillaline

Byt direkt.
Det där är inte okej.

2021-10-24
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 10 månader

Även fast du har 6 veckor kvar så ska du ha förtroende och stöd av din barnmorska så jag skulle säga till och byta.

2021-10-23
Maandiiis
Maandiiis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...