App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Röda kinder vid kyla

Vår son på 9 månader har börjat få röda kinder när vi har varit ute. Jag tänker att det bara kommer bli värre ju kallare det blir. Finns det någon här som har något tips på någon kräm eller något för att hjälpa mot detta? Hittills har vi använt Miniderm. Googlade och såg att det fanns speciella väderkrämer som man kan smörja på som skydd innan man går ut, är det någon här som har testat det?

2021-10-22
Vännen
Vännen
Bebis på 10 månader

Vattenfri gelsalva för lokal behandling på kropp och ansikte. Lugnar och vårdar mycket torr till extremt torr, sprucken eller irriterad hud, genom att hjälpa till att stödja hudens egenförnyelseprocess.

SOS-vård perfekt för torr, sprucken hud, självsprickor och torra nagelband, hälsprickor och små barns känsliga hud och efter ytliga dermatologiska behandlingar och mindre brännskador. Huden blir synligt återställd,skyddad och lugnad. Lämplig för alla hudtyper. Från 3 månader.

Utan parfym och konserveringsmedel. Kliniska och dermatologiska studier visar mycket god effekt och hudvänlighet, även på extremt torr, sprucken eller irriterad hud. Täpper inte till porerna.

Står det om denna eucerin

2021-10-27
Mamma 2020
Mamma 2020
Barn på 1 år och 6 månader

Eucerin aqua por vattenfri

2021-10-27
Mamma 2020
Mamma 2020
Barn på 1 år och 6 månader

Kan tipsa om denna
Weleda Väder och Vind skydd, tycker den varit jätte bra, även till vuxna

2021-10-26
MariaPernilla
MariaPernilla
Gravid i vecka 19

Som de andra skriver så ska man undvika att tvätta barnet innan man går ut samt inte använda vattenbaserade krämer, MEN, har du som jag ett barn som trots det och trots att vi smorde med bra krämer efter vi varit ute ändå blev så tror så huden nästan började spricka, då rekommenderar jag weledas väderkräm. Är en gul liten tub, finns på apotek och vissa matbutiker (ex maxi). Den funkade för oss förra vintern och vi har redan börjat använda den igen inför denna säsong. Hoppas det funkar för er.

2021-10-23
Miahbg
Miahbg
Bebis på 17 månader

Inte smörja precis innan man går ut. Jag har för mig att vi smörjde med ullfetts salva och försvaretshudsalva.

2021-10-22
mimmisan88
mimmisan88
Gravid i vecka 29

Smörj inte bebis kinder innan ni går ut! Särskilt inte om det är kallt ute. När du smörjer så tar du bort hudens naturliga oljor och skyddsbarriär. Bada och tvätta heller inte bebis ansikte innan du går ut. Även vi vuxna blir kalla om näsa och kinder, det är oundvikligt om det är kallare väder eller blåst ute. Är bebisen lagom i nacken och på övriga kroppen så är det ingen fara. Köp en bra mössa som har öronlappar och som man knyter under hakan, de skyddar litegrann. Gör en snabb googling eller läs stora boken om barn så står det lite om huden och kyla.

2021-10-22
Jag heter
Jag heter
Bebis på 10 månader

Undrar oxå. Känns inte som nåt jag testat funkar o man ska ju akta sig om de innehåller vatten, vilket alla jag ser gör :/

2021-10-22
Jennieh1984
Jennieh1984
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...