App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Barnvagn i Norrland?

Är gravid i vecka 17 och har börjat fundera lite på vilken barnvagn som passar bäst att ha i Norrland där det är mycket snö och skog. Har kollat på Emmaljunga nxt 90 med outdoorhjul men även bugaboo, vad tycker ni om dessa eller har ni andra alternativ som passar där det är mycket snö somsagt? Vill ha någon som passar att köra både inom och utomhus

2021-10-17
hannaa99
hannaa99
Gravid i vecka 25

Hej! Vad kul och grattis till graviditeten. Håller med om att Bugaboo är bäst.

Vill du snacka mer barnvagnar eller annat kring graviditet/ bebisar vill jag passa på att tipsa om facebookgruppen Gravid och Bebissnack. Här samlas blivande och nyblivna mammor för att stötta, peppa och tipsa varandra om livet som gravid/småbarnsförälder ❣️Kom och häng med oss där! 😊

https://www.facebook.com/groups/2369998583236857/

2021-10-28
Teve
Teve
Barn på 2 år och 3 månader

bugaboo är best

2021-10-28
iglan94
iglan94
Bebis på 3 månader

Vi har ntx90.
Vår plutta studsar så hon får vipplersskador på ojämn mark, som även kan vara grov asfalt.
Kollat upp detta och idag fäster man liggdelen i mitten på alla vagnar. Därför gungar liggdelen.
Hade vi kunnat lämna tillbaka den så hade jag gjort det.
Hade köpt en gammal Emmaljunga, av tidigare modell.
Däremot är det praktiskt att kunna fästa bilstolen på chassit.

All lycka till!!!

2021-10-28
Semlans tankar
Semlans tankar
Bebis på 2 månader

Vi har emmaljunga nxt90 och är supernöjd. Låser man bara framdäcken är det inga problem. Körde våran i den oplogade snön som kom förra veckan :) bor i Luleå.

2021-10-25
Juuliia93
Juuliia93

Jag bor i norraste Norrland och vi har fått snö nu den senaste veckan/veckorna. Min son är 2månader och jag har inte helt hunnit testa vagnen (Emmaljunga nxt90 outdoor) i snö då vi varit sjuka i en vecka.

Men jag var ute en dag förra veckan då det var oplogat på gården och då var den jätte jobbig att köra i snö, men det är nog de flesta vagnar i oplogat. Har inte testat att låsa vagnens framdäck, jag tänker mig att den blir mindre slirig då. Ska ta en rejäl testomgång nu i veckan. Men jag har annars tyckt vagnen är helt okej ute under sensommaren och hösten. Upplever dock att liggdelen är lite skakig när man går i terräng som efter motionsspår.

Vi har en äldre Emmaljunga från tidigt 2000 tal som vi har i stugan och den är extremt stabil och där är det verkligen skogsmark med stenar och trädrötter etc. Visst klart vagnen skumpar lite men det är ändå inte mycket då liggdelen sitter hårt fast i chassit, så pass att liggdelen inte går att rucka på när den väl är fast.

På nxt90 så klickar man fast liggdelen i chassit och den sitter inte hårt fast, den gungar lätt fram och tillbaka på chassit. Så när man är ute i terräng så gungar liggdelen för att det skumpar av terrängen och för att den är ”lös” på chassit.

Utöver det att den är lite skumpig så gillar vi den!

2021-10-25
nanni2
nanni2
Bebis på 3 månader

Äsch då ☺️ Hade varit trevligt med gravida i närområdet. Jag bor uppe i Luleå.

2021-10-19
Alexandra03
Alexandra03
Gravid i vecka 24

@Alexandra03 bor i Övik!

2021-10-18
hannaa99
hannaa99
Gravid i vecka 25

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-10-18
hannaa99
hannaa99
Gravid i vecka 25

Vi har Thules urban glide 2. Både med basinette och sittdel. Den funkar väldigt bra i snö och alla former av underlag =)

2021-10-18
mifembro
mifembro
Bebis på 10 månader

Nu är jag ”bara” i vecka 38 och har inte själv hunnit testa vagnen i djupsnön, men jag blev rekommenderad Emmaljunga Nxt90 med outdoordäck, och vad jag upplevt hittills så känns den otroligt rejäl och ser inte att jag ska få några problem alls med den i vinter och då bor jag också uppe i norr, i norra västerbotten!

2021-10-18
AliciaBe
AliciaBe

Hej! Är också i v17, vart i norr bor du? ☺️

2021-10-18
Alexandra03
Alexandra03
Gravid i vecka 24

Alla dagar Emmaljunga för Norrland - skog o mark.
Eller kanske Cybex eftersom du kan byta ut framhjulen till "skidor". Har inte testat den själv men såg intressant ut.

Personligen ogillar jag Bugaboo för jag tycker handtaget är för brett för mina små händer. Sedan saknar de andra funtioner som ställbart fotstöd. Både Emmaljunga o Uppababy har detta och barn gillar det när de blir runt året ;)

Vi upplevde att många vagnar "skakar" när man kör utomhus, alla förutom Emmaljunga!
För vårt landställe köpte vi en begagnad Emmaljunga (äldre modell) som hade lika stora fram/bakhjul! Ungen har sovit så bra i den när vi gått runt i skog o mark. Enda som är dåligt är att den är stor så om man ska iväg är det bra med en extra resevagn.

Gå till en butik o testa. Jag testade o frågade en massa, höll på från mån 4 o la beställning vid mån 7 men hämtade inte ut den förrän någon vecka innan bf för garantin börjar ticka när den plockas ut ur butik. Många butiker är ok med detta :) Snart kommer blackfriday o du kan få lite rabatt ;)
Och spendera inte pengar på att de ska sätta ihop den åt dig i butik, alla vagnar jag haft har tagit 15-20 min att sätta ihop!

2021-10-18
Lillaline
Lillaline
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...