App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Urinvägsinfektion

Hej, Har fått urinvägsinfektion i vecka 34. Känner mig alltid orolig inför tanken att ta mediciner under graviditeten. Någon annan som fått och vilken medicin fick ni? Har fått Ciprofloxacin Accord utskrivet (fass skriver att man helst inte ska ta det under graviditer?!) Om ni tog, mår er bebis bra? Hjälp en med oro och ångest med svar. Tack!

2021-10-17
Lollo87
Lollo87
nyfödd bebis

Ciprofloxacin (cefalosporiner) är det mest trygga och träffsäkra preparatet för urinvägsinfektion med vissa särskilt otrevliga bakterier som kan orsaka UVI under graviditet. Jag har själv tagit preparatet båda mina graviditeter, en gång även intravenöst på sjukhus. Just den antibiotikan hjälper väldigt bra mot en infektion som heter GBS.
Jag arbetar själv som barnsjuksköterska inom neonatal vård, och vet att just den infektionen kan slå otroligt hårt mot barnen.
Så både utifrån privata erfarenheter, men även som professionell så råder jag dig att läkemedlet är tusen gånger trevligare än infektionen, och inte utgör en risk för ditt barns hälsa, utan gynnar er båda. Kan också tipsa om att man kan må lite illa av just den AB, så att ta den ihop med något sommsmakar starkt (ex tranbärsjuice för att slippa eftersmaken) och att ta probiotika under tiden och efter kan vara en bra idé.

2021-11-25
Mandamamman
Mandamamman
Gravid i vecka 37

Hej! Hur gick de för dig ? Har också fått ciprofloxacin som jag håller på och tar nu. Tog du dom också ? Är också orolig men känner att infektion är värre :(

2021-11-25
rellarin
rellarin
Gravid i vecka 24

Kan inte heller mediciner men ett annat husmors trick är att dricka tranbärsjuice :)

Jag bad min husläkare om hjälp när jag var gravid gällande annan medicin, hon var väldigt noggrann och förstod att jag inte ville ha något som skulle kunna skada foster eller vid amning.
De måste givetvis läsa på men en del av deras jobb ;)

2021-11-08
Lillaline
Lillaline

Jag är gravid i vecka 32 imorgon och ska börja min 7:e omgång med antibotikakur sen jag blev gravid, har haft uvi hela graviditeten.. var också så orolig för att äta massa tabletter när jag var gravid men det har gått bra ändå. Men förstår dig att du är orolig, men man får väl lite på att de vet vad de skriver ut.

2021-11-08
HannaErl
HannaErl
Gravid i vecka 35

Jag fick selexid i v23 och det vet jag att han tog fram just för att jag var gravid!

2021-10-17
Bfnov21
Bfnov21
nyfödd bebis

Så tråkigt att läsa att du fått detta skit under denna känsliga period! Lider med dig, men har nog inget svar på din fråga som du önskar ang mediciner. Jag fick det aldrig under min första graviditet och än så länge har jag klarat mig nu med. Men jag kan ge ett husmorstips som är en dunderkur och som kommer från en sköterska med specialinriktning tarmar. Koka 1 liter vatten med 1 dl havregryn i 10 minuter. Sila bort så du bara har vattnet kvar och låt det bli drickbart. Sippa på detta under hela dagen/dagarna du har känning av urinvägsinfektion tills det försvinner. Klart! Det finns mycket viktiga ämnen i havregryn som tar detta och säkert fler problem. Det är inte för sent att göra detta när du redan har det pågående. Det kommer bara hjälpa att ta bort.
Om du får något läkemedel mot urinvägsinfektion så tror jag du lugnt kan lita på doktorn som skriver ut men jag förstår din oro helt ut!
Styrkekram och lycka till!

2021-10-17
LadyLovelyMom
LadyLovelyMom
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...