App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur länge och får båda föräldrar stanna på BB efter förlossningen?

Hej kära föräldrar och blivande föräldrar, Jag bor och ska föda i Göteborg på Östra Sjukhuset. Nån som vet - - hur länge man stannar på BB efter förlossningen? - får pappan stanna kvar med födande? Tror att jag såg i deras videor att pappa ska åka hem efter förlossningen och inte ska stanna kvar, samt födande ska stanna 1 dag och åka hem redan nästa dag, men nån som redan har fött och kan dela med sig av sin erfarenhet? Räcker det med att stanna där bara en dag? Vill gärna lära mig att amma, bada bebisen och andra viktiga grejer.

2021-10-14
Var89
Var89
nyfödd bebis

MrsRoos,

Tack så jättemycket för tipset! Jag tror jag kommer klara mig. :)

2021-10-15
Var89
Var89

Min dotter är mitt 5e barn :) så jag har några stycken men jag fick min första när jag va 17 och han va dessutom för tidig så vi fick ligga inne på Neo 2 veckor. Men dom visar dig säkert hur du ska göra när du badar bebisen :) sen har man själv under åren fått hitta egna sätt som det känns bekvämt på att bada bebis. Men det viktigaste är att se till så huvud o ansikte är över vatten o stötta huvudet. Alltså en arm under nacken sen brukar jag hålla i bebisens arm med den armen :) jag såg du fått bra svar av andra vad gäller BB vistelse där du bor :)

2021-10-15
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 38

Momabear, 40årmamma,

Tusen tack för svaren. De var riktigt hjälpsamma. Nu vet jag vad jag ska förvänta mig.

2021-10-15
Var89
Var89

Båda mina barn är födda på Östra, min son i dec-18 och min dotter i augusti i år. Min sambo fick följa med till BB och fick vara med som vanligt. Tror dom reglerna ändrades i juni på Östra. Båda gångerna har jag stannat i 2 dygn på BB, hade dock önskat tidig hemgång denna gången men det var ej möjligt pga mitt blodtryck som hade svajat under graviditeten. Så hur länge man stannar på BB är individuellt beroende på hur mamman och barnet mår osv :)

2021-10-15
Marika A
Marika A
Bebis på 3 månader

Detta står på deras hemsida!


Från och med den 9 juni är en partner/medförälder eller närstående välkommen in på BB-avdelningen efter förlossning. Se mer detaljerad information nedan.

Vår förlossningsvård fungerar fortsatt väl och ni kommer att bli väl omhändertagna oavsett om ni är sjuka eller friska.

Partner eller annan närstående helt utan symtom på Covid-19 kan vara med under förlossningen som vanligt. Partner kan köpa mat på avdelningen med swish. Det går inte att använda kylskåp eller mikro på förlossnings-avdelningen, eventuell medhavd mat kan förvaras i kylväska.

Efter att barnet är fött, och vid behov av inneliggande eftervård på BB, erbjuder vi coronatest för partner eller närstående som önskar följa med till BB-avdelningen. Vid negativt provsvar är den närstående välkommen in på BB.

2021-10-15
Momabear
Momabear
Bebis på 1 månader

Hej
Jag födde i mars på SÖS. Jag låg kvar i 5 dagar och pappan fick stanna under hela tiden. Han fick dock inte gå ut och sen komma tillbaka.

2021-10-15
40årmamma
40årmamma
Bebis på 8 månader

MrsRoos,

Jaha ok, det var nytt för mig att vita fettet inte ska tvättas bort. Jag tänkte faktiskt att lära mig på själva BB:n hur man gör det. Såg några videor men tyckte att det skulle hjälpa mer att ha en riktig demo. Men bra att veta, tack! Hur gjorde du då - lärde dig att bada första bebisen när du inte hade nån erfarenhet? Sedan kan det vara skönare att få åka hem och vila i sin bekanta omgivning om det inte ät nåt annat på BB efter födseln.

2021-10-15
Var89
Var89

Papporna får väl inte stanna alls fortfarande tror jag(?)
Hur länge du stannar på BB beror på hur länge du behöver. O tro mig så skoj är det inte att ligga på BB. När jag födde senast för 1.5 år sedan var jag på förlossningen i 6 timmar. Min make var med mig där inne. Dom ville ha in mig på BB efter 2 timmar. Jag vägrade jag sa att jag ska hem. Jag har 3 andra barn hemma också o jag vill äta vanlig mat o sova skönt. Dom släppte hem mig motvilligt kl. 23 på kvällen. Och vi bor 1 timme från närmaste lasarett. Sen är det inte säkert att du får bada bebis på BB. För man har kommit fram till att de vita fettet som bebisen har är bra om det får smörjas in på bebis under några dagar. Eksjö lasarett ligger lite i förkant med mycket nya saker inom förlossning nämligen :)

2021-10-15
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 38
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...