App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hård inbromsning bil gravid

Hej! Igår när jag åkte taxi så fick föraren göra en hård inbromsning i en rondell vilket såklart gjorde att bältet tryckte på magen. Det gjorde inte ont eller likande och BM säger att det inte är någon fara. Är det någon som varit med om något liknade som kan lugna mig? Barnet sparkar och har sig i magen idag.

2021-10-14
Gravid i vecka 39

Bebis är skyddad i magen, en hård inbromsning skadar ej bebisen. Krävs mer än så. Själv ramlade jag och slog i magen i 6 mån. Allt såg bra ut o bebis mår bra :) hon fick nog en liten knuff på rumpan som tur va.

2021-10-14
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 10 månader

Om det verkar mer rimligt att lita på okända på nätet än din barnmorska så.... Jag slog i magen superhårt i v. 40 och det var ingen fara med babyn. BM säger att det ska till en kraftig misshandel, bilolycka eller liknande för att kunna skada babyn (eller en osannolik otur). Babyn ligger väl inbäddad och allt runt om dämpar.

2021-10-14
solskensmamman
solskensmamman

Hej,

Det hände mig för nån månad sedan när jag var på väg till BM för rutinbesök. Jag skrämdes lite och vid sån häftig inbromsning känns det ett obehagligt ryck i magen men det hände inget värre och bebisen mår bra. I min åsikt var det hans fel för vi närmade oss rött ljud och en annan bil försökte tränga in sig i vårt körfält, alltså två goda skäl att bromsa mjukt och tidigt. Föraren frågade mig två gånger om alt var okej med mig men jag hade såklart velat att han körde lite försiktigt. Nu har jag en egen bil och jag kör själv eller med mannen.

Hoppas ni båda mår bra. Jag förstår absolut men det kommer inte skada bebisen i magen. och hen kommer att komma sprattlande ut i världen. Lycka till med resten av graviditeten och kommande förlossningen!

2021-10-14
Var89
Var89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...