App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur går en utredning till?

Hej! Nästa vecka är det dags för mig & min partner att gå på vårt första samtal för utredning då vi ej blivit gravida. Ni som gjort en sådan resa, hur och vad gör man i de första mötena? Hur snabbt går det innan man får sätta igång med hormoner osv Ha de fint!!

2021-10-14
Cl93
Cl93

Nu var det två år sedan vi var på vårt första möte, men jag kommer ihåg att vi då bara fick träffa barnmorska och fick prata om allting/fick all information. Tror faktiskt inte att vi gjorde så mycket där utan hon frågade saker, vi fick papper som vi skulle fylla i (eller kanske hade fyllt i till första tillfället, lite osäker), och fick veta vilka prover osv som vi behövde gå och ta som nästa steg. För mig var det ett gäng blodprover, för sambon spermaprov + blodprov, och sen fick vi båda klamydiatest som också skulle skickas in. Minns att jag tyckte första gången var jobbig psykiskt för allting kändes så mycket mer verkligt helt plötsligt, men det var skönt att man var båda så partner kunde stötta.

För oss var det sen många prover och gynekologiska undersökningar för min del som följde, så vi började inte ta våra första hormoner förrän ca 5-6 månader senare. Men jag tror det skiljer sig mycket mellan regioner och framför allt vad de hittar eller inte under utredningen som påverkar det tidsspannet. Det tar den tid det tar och även om man bara vill komma igång så är jag tacksam i efterhand att de var så grundliga i utredningen. Huvudsaken är att ni är på gång nu, håller tummarna att det går bra för er!

2021-10-14
johmi
johmi
Gravid i vecka 32

Hej!
Det kan kanske skilja sig lite beroende på vart man bor, men ofta får man lämna diverse blodprov för att mäta hormoner/äggreserv osv samt göra ett vaginalt ultraljud för att se hur äggstockar/livmoder ser ut. Mannen får lämna spermaprov vid 2 separata tillfällen. Sen analyseras allt sammantaget och beroende på om/vad man hittar så sätter man in behandling. Det är dock väldigt vanligt att man inte hittar några direkta ”fel” och då får man försöka i ett år till innan man ställs i kö till ivf. Jag hoppas det går bra för er!

2021-10-14
Hellaskär
Hellaskär
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...