App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förskola ???

Min son är 4 månader. Andra mammor har rekommenderat mig att ställa mig i kö redan nu. Har lite panik för jag vet inte hur allt går till med förskola osv… Allt är så nytt . Vad ska man tänka på inför ansökan om förskola ? Hur gör man ens ? Hur gör jag om jag börjar jobba sen igen 31 maj och min son blir 1 år 1 juni 2022? Hur gör ni med att lämna/hämta med tider från jobb osv ?? Ge mig alla tips ni kan 😩😩😩 Så svårt

2021-10-13
tedua2021
tedua2021
Bebis på 4 månader

I vår kommun måste man ställa sig i kö 6 mån innan önskat datum. Man får svar typ 2mån innan start. Så puckat men men

2021-10-14
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 9 månader

I kommunen jag bor i baseras köplatsen på när barnet är fött, så det spelar ingen roll när man ställer sig i kö så länge man gör det minst 3 månader innan barnet ska börja. Kolla upp om ni har samma regler där du bor så behöver du inte stressa.

Angående tider för hämning och lämning. Barnet får bara vara på förskolan den tid du jobbar plus tiden det tar för föräldern att ta sig dit. Men sen måste man tänka på att barnet bara får vara där inom de tider man angett. Säg att barnet går 8-16. Då får man komma dit tidigast 8.00 och ska ha lämnat förskolan med barnet innan 16 så man måste räkna in tid för hämtning, typ påklädnad, prata med pedagoger osv.

2021-10-13
elgaroZ
elgaroZ
Bebis på 9 månader

Här i vår kommun får man söka 6 månader innan barnet ska börja förskolan.
Det är nog lite olika från kommun till kommun tror jag.
Så kolla detta!

2021-10-13
Fiffan
Fiffan

Ja ställ dig i kö för vissa dagis är jättepoppis. Du får sätta barnets startdag från den dagen den fyller 1 o då börjar inskolningen. Sen så finns det vissa dagis som kan låta dig skola in tidigare men det är bara vissa dagis och i vissa fall..

2021-10-13
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 33

Och att ställa sig i kö. Kommunerna har en skyldighet att ordna plats på förskola. Här sa dom att vi inte behövde känna stress men vi bor i en liten kommun. Vi valde dessutom en friskola så då valde jag att sätta upp mig i god tid för att verkligen få just där, jag visste att det var många som skulle söka och dom hade bara 4 platser.

2021-10-13
JosefineTeng
JosefineTeng
Barn på 1 år och 6 månader

Ni gör som ni vill men jag hade valt att börja efter sommaren istället. Men alla har vi olika förutsättningar. Via din kommuns hemsida ska du kunna få en blankett, eller så kanske det till och med är en e-tjänst hos er? Det andra du frågar om med tider är ju individuellt. Jag studerar och väljer att vara så effektiv som möjligt dom timmarna jag pluggar och har henne hemma en eller två dagar i veckan istället, alternativt kortare dagar. Jag försöker tänka att allt jag kan för att hon ska vara där så lite tid som möjligt. Men det är ju svårt när man arbetar. Men du har ju rätt till att gå ner i arbetstid när du har barn. Sen kanske inte det heller funkar på alla ställen, men värt att veta

2021-10-13
JosefineTeng
JosefineTeng
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...