App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Oregelbundna hjärtslag och avvikande SF mått

Hej! Jag är gravid i vecka 36 (from imorgon) och sedan två veckor tillbaka så har det upptäcks att bebisen har extra hjärtslag, ett så kallat omoget retledningssystem. Jag fick göra extra kontroller på BB men även idag var bebisens hjärtslag oregelbundna och hon hade dessutom ett hpm på 170, efter att jag suttit i väntrummet i en halvtimme 150 men det är ändå en markant skillnad från föregående besök då hpm låg på 135. Är det någon som varit med om något liknande? Fick ni kejsarsnitt inbokat och om inte, hur gick det med bebisens hjärta under förlossningen? Idag fick jag även reda på att mitt SF mått var avvikande från kurvan, lite högre än väntat. Jag har läst att detta kan bero på mycket fostervatten, diabetes, stor bebis eller bara hur bebisen ligger i magen. Ni som haft ett avvikande mått - vad berodde det på?

2021-10-12
SimonaL
SimonaL
Gravid i vecka 38

Jag förstår, med oregelbundna hjärtslag så menar jag främst problemet med extraslag (oregelbunden hjärtrytm, omoget retledningssystem) snarare än att hjärtat slagit ovanligt snabbt. Jag har fått göra både extra ultraljud och CTG på förlossningen men det känns som om barnmorskan trodde att det kanske skulle gå över av sig själv vilket det inte har gjort. Enligt ultraljuden verkar hjärtat se normalt ut i alla fall.

Tack detsamma, hoppas allt går fint!

2021-10-13
SimonaL
SimonaL
Gravid i vecka 38

Ja, under ett tillfälle som jag nämnde. Bebisens hjärtslag brukade vanligtvis vara 138-140 under alla tidigare besök, men det blev 160 eller mer (kommer inte riktigt ihåg) under mitt senaste besök. Jag måste kolla noga hur det blir på nästa besök om en vecka. Så länge BM inte märker nåt märkligt eller oroväckande så borde det vara okej.

Jag är beräknad den 23 nov 2021 och än så länge har det inte gjorts nån extra kontroll på om jag ska behöva kejsarsnitt eller inte, så jag anar att det blir vaginalt. Hur som helst hoppas jag på att allt går bra.

Och lycka till för din förlossning också, hoppas den går bra och utan nån oro.

2021-10-13
Var89
Var89
Gravid i vecka 37

Ok skönt att höra! Har/hade din bebis också problem med extraslag/ oregelbundna hjärtslag?

2021-10-13
SimonaL
SimonaL
Gravid i vecka 38

Förra gången när jag var hos BM så visade pulsen vara 160 och jag undrade varför det var så. Sedan damp den till 138-140 som var den vanliga jag var van vid. BM sa inget oroväckande och allt visade sig vara normalt inkl min kurva.

2021-10-13
Var89
Var89
Gravid i vecka 37
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...