App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

2 åring med förändrat beteende

Vår 2 åriga pojke blev sjuk för ca 2 veckor sedan i en långvarig förkylning. Misstänker RS-virus men inte bekräftat. Han hade över 40 C i feber någon natt och sen låg han runt 38-39 i en vecka. Förkyldningen är nu på bättringsvägen men han har blivit helt beteende förändrad sen han blev sjuk. Gråter över allt, allt är fel, vill bara se på tv och kan skrika i över en timme och ger sig aldrig. Helt tvärt emot hur han är i vanliga fall, glad, lättsam, leker och är lätt att prata med om saker. Förstår att de är tungt att vara förkyld för honom men kännas som Något annat är fel. Han verkar inte ha ont någonstans men äter ganska lite. Någon som Känner igen sitt barn efter de har varit sjukt ?

2021-10-12
Lind92
Lind92
Barn på 2 år och 4 månader

Jättebra svar från ovanstående.

Det här att han äter dåligt kan ju såklart bidra. Se om ni kan tillföra nåt som hjälper till att höja energin och aptiten. Ni kanske kan göra saker tillsammans som går att äta så suget byggs upp. Jag vet inte vad ni brukar äta men här har grötpinnar fått ett uppsving för vår tvååring eftersom lillebror har fått det. Ja, hela familjen äter det dom kaka för det är väldigt gott. Passar bra som mellanmål. Och det är ju lätt att göra tillsammans.
Det finns ju även bra recept på rawfood kakor som kan hjälpa till. Menar såklart inte att han ska börja småäta och börja med godsaker i tid och otid men viss bakverk är ju nyttiga och kan vara ett sätt att få i sig mat på i förtäckt form och nåt som bidrar till att aptiten och orken kommer igång.

2021-10-15
Entillmamma
Entillmamma
Bebis på 10 månader

Tycker att de små barnen blir lätt ledsna, irriterade och gnäller/gråter när de är sjuka och känner obehag. De har inga andra verktyg att hantera det och de är inte vana som vi vuxna. De kanske går över när han mår helt bra? Vår dötter blir alltid känslig, gnällig, kräver mer på nätterna när hon mår dåligt och är sjuk men det ger sig när hon är bra igen. Vi har däremot inte haft någon alvarlig sjuka än.

Har ni låtit barnet titta mycket på tv när han var rätt sjuk? Kan hända att han redan vande sig vid det men om ni sätter gränserna igen (t.ex. tittar alltid en halv timme vid bestämd tid på dagen som barnet kan lätt känna igen) så kommer han vänja sig och acceptera de efter några dagar. Nyckeln är att inte ge sig och hantera de första krisar genom att vara snälla men (ge er inte!) förklara kort att det inte går att titta på tv så mycket (hitta på någon anledning ni håller vid). Fortsätter han gnälla i en timme så vet han redan att han vinner tills slut och kommer göra det varje gång. Försök istället att rikta hans uppmärksamhet mot andra aktiviteter han gillar, särskilt om han mår nästan helt bra. Föreslå alternativ och säg rakt av att det inte blir TV även om han inte väljer annat, tyvärr. Kan även koppla ur tv i smygg så får han höra att tvn är paj för dagen och kanske lagas tills imorgon, då kan han även testa sätta på den men ojdå tyvärr fungerar den inte;). Om ni inte ger in så kommer han tills slut sluta gråta när han ser att det inte ger någon effekt.

2021-10-12
Amana
Amana
nyfödd bebis

Känner igen detta. Min 3-åring blev också rejält förkyld (misstänker RS) för en dryg månad sedan. Var skruttig länge (2-3 v) och hade det sen ganska kämpigt med flera bryt om dagen som vi inte känner igen sedan tidigare. Upplever dock att det börjar lägga sig nu.

2021-10-12
Batti
Batti
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...