App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Barn nr två, jag vill men inte pappan

Vi har en underbar dotter på ca två år, och dessa två år har varit fantastiska. Självklart finns det jobbiga perioder men hon väger upp det och så mycket mer. Jag vill ha ett till barn, ett syskon till henne men nu säger hennes pappa blankt nej. Hans argument är att han vill lämna småbarnsåren bakom sig.. Jag mår riktigt dåligt över detta, har ångest nästan varje kväll. Kan någon ge mig input?

2021-10-12
ARKJ
ARKJ
Barn på 2 år och 3 månader

Ge det lite tid tänker jag. Har en 4 åring hemma och en bebis påväg och det var ingen självklarhet. Jag valde att inte tjata men ändå pratade om det enstaka gånger. Jag var väldigt säker på att jag aldrig ville bli gravid igen men något biologiskt klingade in och känslorna blev starka. Pappan var bestämt nej och nu är vi där vi är.

2021-10-14
mimmisan88
mimmisan88
Gravid i vecka 24

Kanske kan du prata lite mer med honom om vad han tyckte specifikt var så jobbigt med de första två åren och är det så att du mycket mer vill ha barn så kanske kan du ta på dig de saker (underlätta för honom) som han led så mycket av att han inte vill gå tillbaka till det? Vi båda vill lämna småbarnsåren efter oss och kände oss fria första gång igen efter att vår dötter blev 1,5 år så jag kan absolut relatera med din man. Vi tyckte dock att det även finns fördelar med att ha två barn där de kan underhålla varandra, leka etc när man är på resor, hemma och sådant, särskillt innan skolåldern börjar för då kanske får de egna kompisar. Vi valde att "genomlida" bebisålder en gång till, det är inte så farligt i längden om man tänker att man får nya familjmedlemmar för hela livet;). Jag kan säga att det hade varit svårare besult (för oss) att ta senare när man börjar vänja sig vid att man kan göra fler saker för att barnet redan är stor...

2021-10-14
Amana
Amana
nyfödd bebis

Tack otroligt för era svar. Även om man vet att det finns fler i liknande situation så är det skönt att höra era tankar.

Jag känner mig otroligt sorgsen och har ångest över hela situationen. Vill inte luras heller som en av er skrev, jag älskar min dotters pappa och vill inte lämna men sen undrar jag hur min sorgsenhet kommer påverka i längden… massa styrka tillbaka till er som är i liknande situation.

2021-10-14
ARKJ
ARKJ
Barn på 2 år och 3 månader

Jag kan tyvärr inte ge råd, då jag är i samma sits. Vår dotter är drygt 3 år, jag har alltid velat ha 2 barn men min man säger nu nej. Säger att det kanske hade varit aktuellt längre fram, men vi är båda över 30 och jag vill inte att det ska bli ett för stort glapp emellan, känns inte som hon skulle ha glädje av ett syskon då. Mår så himla dåligt pga detta och är ledsen till och från hela tiden, känns lite svårt att helt glädjas åt min dotter då det hela tiden ligger en sorg över att inte få ett barn till. All styrka till dig.

2021-10-13
AnnaKarlsson90
AnnaKarlsson90
Barn på 3 år och 2 månader

Vill bara säga att du inte är ensam, jag har precis samma situation… vi har en dotter på 1,5år och jag har sån längtan efter ett syskon till henne. Självklart har har vi haft perioder som varit tuffa nu i småbarnstiden, men inte mer än någon annan. Men min man vill verkligen inte ha ett barn till, han är nöjd med ett. Jag har så svårt att motivera varför min vilja skulle få köra över hans ovilja… och tvärt om. Jag älskar min man och skulle aldrig försöka luras med att ”råka bli gravid” utan att han är med på tåget. Men kan inte heller sluta tänka på hur stor min längtan är…

2021-10-13
Gardina
Gardina
Barn på 1 år och 6 månader

Jag har tre barn som är mellan 8 och snart 4 år och visst har det funnits jobbiga perioder med många småbarn på samma gång. Men nu vet jag iaf att jag oftast får sova natten igenom.

Jag och min man hade bestämt att vi ville minst ha 2 barn så att det alltid fanns någon att leka med och sen har jag 8 syskon själv så att bara ha ett barn fanns inte på kartan. ( Sen var det väldigt lätt för mig att bli gravid)

Vi bor lite utanför samhället och det finns inga barn i deras ålder här i närheten, och kommer nog inte att bli så heller. Därför är det skönt att det finns syskon att vara med.


Men kan ni inte göra varsin lista med för och emot så att ni verkligen kan se varandras argument. Vad är det som är mest jobbigt med småbarnåren? Är det att vara hemma och hjälpa till ? Blöjbyten m.m.

Hoppas att ni kan diskutera runt detta.

2021-10-12
ma78
ma78
Barn på 3 år och 10 månader

Hej !
Vi har 2 barn och båda är över 40. Min man ville inte ha flera barn inte jag hellre men vi kör nån method som inte är 100 ! så jag blev oväntade gravid. Min man var inte glad i början eftersom våra barn är så stora och det är så skönt med stora barn. Efter Kub och RL visade sig att barnet mår bra och har låg risk för downsyndrom så min man är jätteglad och längta efter bebisen.

Det är bra att barnen har syskon. De har varandra. Du bör övertala honom vad fördelar med syskon bli. Jag är så glad att jag har 2 barn och är välkommen en sladdis om några månader. Lycka till

2021-10-12
Mrs Vidlund
Mrs Vidlund
Gravid i vecka 25
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...