App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur startade er förlossning?

Är gravid i vecka 37 nu, och senaste dygnet har jag regelbunden mensvärk, dessa kommer med pauser på ca 1.5-2 timmar mellan, och inte så jag vaknar av smärtan under natten men vid vaken tid känner jag absolut av det, är detta latensfasen eller borde det vara mer smärtsamt? Man har ju fått för sig att det ska göra så fruktansvärt ont ända från start, är dock rätt van med den molande värken då jag alltid haft hemsk mensvärk. Hur startade förlossningen för er? Betyder detta att min förlossning är igång?

2021-10-12
AliciaBe
AliciaBe
Gravid i vecka 39

I vecka 38+5 vaknade jag klockan 02 på natten med regelbundna värkar. Gick från 0-100 direkt kan man säga. For in på förlossningen vid 09 på morgonen och var då redan öppen 5-6 cm! Trodde inte att det var så långt gånget eftersom jag upplevde värkarna som den hemska mensvärk jag haft tidigare och förväntade mig något helt annat och så mycket värre :P Fick epidural direkt jag kom in på min tidigare önskan och låg utan någon smärta alls i 6 timmar tills jag var öppen 10 cm. Sedan började det göra ont igen och 20:27 var hon ute :)

2021-10-12
Jenny Li
Jenny Li
Bebis på 3 månader

Vaknade av molande värk på söndags morgonen som höll i sig som mensvärk under dagen. Höll i gång som jag tänkt (lättare renovering av sommarstugan) och även måndagen var jag igång som vanligt utan några mer tecken än molvärken. Hade varken mer eller mindre sammandragningar än jag haft innan så tänkte inte så mycket på det. 23,40 på måndags kvällen fick jag en sammandragning som faktiskt gjorde ont och när jag reste mig från soffan för att röra lite på mig så gick vattnet. Inte så dramatiskt som man ser på film men klar vätska som rann längst benen, gick inte att ta miste på.
Meddelande förlossningen och fick en tid dagen efter för kontroll men vid 01.30 var värkarna regelbundna så vi blev ombedda att komma in och vid 14 på tisdagen kom sonen.

2021-10-12
Miomi
Miomi
nyfödd bebis

Första: vattenavgång och sedan igångsatt 48 timmar senare pga inga värkar. Han kom ut på 5,5 timme.
Andra: spontan förlossning helt uch hållet. Vattenavgång på natten, värkar som började vid 05,30 på morgonen och sedan är han född 2 timmar senare.

Med båda mina har jag inte haft några förvärkar och endast lite sammandragningar. Har inte alls märkt att något skulle starta innan det väl gjort det. Född i v 37+1 och 38+4.

2021-10-12
Maandiiis
Maandiiis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...