App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Påverkan av sociala medier

Jag och min sambo väntar vårt första barn. Vi är i tidigt skede där tankarna går på högvarv. Jag löser på, funderar på framtiden, jag analyserar min egna barndom och kan inte låta blir att fundera på hur jag kommer blir som mamma. Ja, tankarna är många minst sagt. I denna stund när huvudet tar in all information kan jag inte låta bli att undra vad jag har gjort, om jag kommer lösa detta?. Dagens frispråkighet på sociala medier och forum, där det råder en öppenhet om livet som förälder som så många gånger är så berikande och sätter nyanser till vad som skildras på sociala medier i mångt och mycket har börjat påverkar mig något oerhört. Inte nog med att jag jobbar inom förskola och har många barn omkring mig. Vilket leder till att jag ser det tuffa livet som småbarnsförälder. Jag påverkas så av allt som oftast framställs som negativt med barn. Sällan pratar man om de som väger över. Min långa längtan att själv få barn har med åren övergått till rädsla pga. allt som sägs. Är det någon som känner igen sig?

2021-10-11
Mamma i vår
Mamma i vår
Gravid i vecka 12

Mitt råd som jag fick av min barnmorska -sluta googla. Det blir vad du gör det till. Och det kommer bli superbra. Du gör det du känner är bäst, med sömn, blöjor, mat osv. Fortsätter du att googla kommer du bli knäpp för enl t.ex föräldraliv där man tillslut hamnar så kommer de alltid finnas nån med samma fråga som du och det kommer alltid finnas den där som anser sig veta bäst och allt du funderar på är fel. Kör ditt eget race och det du tror är bäst. Jag ställde eventuella frågor till barnmorska, mina och sambons föräldrar. Annars höll jag mig bara till 1177.

2021-10-12
40årmamma
40årmamma
Bebis på 7 månader

Jag förstår vad du menar. För mig var det tvärtom. Jag läste om ett glamoröst liv som förälder, om hur man tränade, studerade och hade så enormt mycket tid trots barn. Jag fick rent ut sagt en käftsmäll när jag blev mamma. Aldrig varit med om något så utmanande i hela mitt liv men inte heller något så berikande heller. Självklart behövs ingen högre utbildning för att man ska förstå att det både är jobbigt men också extremt lärorikt och kärleksfullt att få ett barn. Jag, tvärtemot, dig önskar att alla jag hade runt mig hade gett mig hela deras version om att få barn och inte bara biten om bebis bubbla och så vidare. Jag gillar att vara mental förberedd på saker men det är självklart svårt. Jag ex upplevde aldrig bebis bubblan direkt. Det kom efter 3-4 månader. När jag hade lärt känna vår dotter och känslorna hade landat. Hoppas inte detta gör dig mer avskräckt. Bara en intressant tanke i hut olika saker är och hur man upplever det.

2021-10-11
JosefineTeng
JosefineTeng
Barn på 1 år och 6 månader

Tack ”var89” för att du delade med dig av dina tankar. Skönt att få det bekräftat att jag inte är ensam i dessa tankar. Bara det hjälper.

Jag och min sambo är ett bra team i allt vi gör, så jag får lita på att vi är det i det som väntar oss framöver också :)

2021-10-11
Mamma i vår
Mamma i vår
Gravid i vecka 12

Hej,

Jag förstår absolut och har varit med i en sådan fas. Och ärligt talat har jag fortfarande blandade känslor ibland. Jag sitter och undrar hur jag kan klara mig och hur jag och min man ska dela ansvar. Ibland känns det läskigt och orättvist med hur de andra uttrycker sig kring ansvaret att en större del ligger hos mamman och då undrar jag vad har pappan för ansvar då? Livet kommer att förändras såklart men det kan skilja sig betydligt från förälder till förälder. Det beror på uppfostran och barnets beteende och hur föräldrar hanterar olika situationer och kultur och många andra grejer. Det behöver alltså inte vara en läskig fas om båda föräldrarna är överens om hur barnet ska skötas. Ta det som det kommer. Ni finns där för varandra och för att stödja varandra så du kan med hög sannolikhet säga att det kommer att gå bra till.

2021-10-11
Var89
Var89
Gravid i vecka 37
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...