App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Könsultraljud i Skåne

Hej. Jag och maken väntar vårt andra barn och vi skulle så gärna vilja få veta könet på guldklimpen i magen. Vet att har man tur säger de könet om de syns på RUL men jag skulle gärna vilja veta både mer säkert och tidigare. Hade vi haft pengar i överflöd hade vi fixat ett blodprov men det kostar över två tusen. Uppe i Stockholm vet jag att de finns de som gör rena könsultraljud från vecka 16 och i Danmark gör de från vecka 14. Då är det bara fokus på det och kan de inte säga säkert så får man ny tid gratis. Blir dock en bilresa på en och en halv timme enkel väg för att ta sig till Köpenhamn så känns lite väl långt för ett så kort besök. Är det någon annan här inne som kanske vet någon vart man kan göra könsultraljud i Skåne? Eller någon som har erfarenhet av att åka över till Köpenhamn för att göra det?

2021-10-10
Skåningen
Skåningen
Gravid i vecka 15

Som emmspa säger så är det en fråga om etik i det hela. Dom gör inte könsultra av just den anledning att du inte ska kunna välja en abort pga könet.
Fråga bara på rul om dom kan se det. Oftast är dom schyssta o kollar lite extra;)

2021-10-13
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 33

Jag fick totalt fyra ultraljud. Kub, rutin och 2 tillväxt. Man såg klart och tydligt på rutin att det var en liten pojke.

2021-10-12
40årmamma
40årmamma
Bebis på 7 månader

I Sverige gör många inte såna ultraljud innan RUL, är en fråga om etik iom att man inte ska kunna välja om du vill behålla barnet eller inte pga kön :)

2021-10-12
Emmspa
Emmspa
Gravid i vecka 30

Jo alltså, det var ju inte riktigt det som var frågan. Vet att de (oftast) säger könet OM de kan se det på RUL. Men jag vill inte vänta tills det är dags RUL och frågan var om någon visste vart de kör könsultraljud. Antar att du inte vet det.

2021-10-11
Skåningen
Skåningen

Vi fick reda på könet vid båda denna och min tidigare graviditet på rutinultraljudet i Lund. Det är bara att fråga :)

2021-10-11
Malinggo
Malinggo
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...