App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

9-månaders föredrar pappa

Vi har problem ned att vår son föredrar sin pappa före mig som mamma. Det började för lite mer än en månad sedan med att min man hade lättare att natta honom och han bara skrek med mig. Nu har det utvecklats till att han bara vill vara med pappa hela tiden. När vi är tillsammans alla tre är jag som luft. Han vill bara leka och mysa med pappa. Försöker jag hålla honom skriker och sprattlar han bara. Han blir alltid glad när pappa kommer och ledsen när han går medan han inte ens noterar när jag gör detsamma. Kan tillägga att jag ammar fortfarande delvis och är föräldraledig. Min man är dock väldigt delaktig då han jobbar hemma och inte har så mycket att göra på jobbet just nu. Situationen har blivit mycket jobbig för mig då jag känner mig nedstämd över att konstant bli bortvald. Framför allt då man alltid hör från andra om den omvända situationen vilket gör att jag känner mig som en usel mamma. Har något varit med om liknande?

2021-10-08
KarroK
KarroK
Bebis på 8 månader

Min sambo jobbade hemma och vår son föredrog pappa före mig. Nu när han fått gå tillbaka till kontoret så tog det kanske 2 veckor och nu är det tvärtom. Pappa var favorit tills han var 5 1/2 månad kanske och han blir 7 månader om nån dag. Så var inte ledsen, de vänder ska du se

2021-10-12
40årmamma
40årmamma
Bebis på 7 månader

Vi hade en period när vår valde pappa istället för mig, framförallt vid nattning på kvällen. i och med pandemin var pappa hemma men när pappa gick på föräldrarledighet knöt de ytterligare band så vi trodde att det hade med det o göra. Nu är han lika glad för oss båda och reagerar likadant.
Jag tror inte du behöver vara orolig alls, det är bara en fas. Förstår att du blir ledsen då han inte visar dig detsamma men försök att inte bry dig (hoppas du kan det). Om ett tag kommer han vara lika med dig. :)

2021-10-11
Lillaline
Lillaline

Jag har inte varit med om det i just din sits, att barnet väljer bort mamma. Men vi hade det så fast tvärtom, att vår förstfödde valde mig över pappa. Han var några månader, under året men minns inte exakt ålder. Och det började hux flux, när pappa kom hem från jobbet så skrek han så fort pappa kom och han totalvägrade att vara i pappas famn. Var bara jag som dög. Nog för jag kände mig tillfreds med att bli vald och få känna sig behövd så var det ändå jobbigt..
Jobbigt för att jag såg hur extremt ledsen och illa till mods min man blev när hans son, sin förstfödde totalt ratade han.

Det var en jätte tuff period, jag till och med rådfrågade en barnpsykolog och fick till svars att det troligtvis var en utvecklingsfas sonen befann sig i och att vi bara skulle fortsätta kämpa på.

Som tur var så gick det över, minns dock inte exakt hur länge det varade, är ca 9år sen 😅
Men det gick över!!

Å hade det varit tvärtom, att din son valde dig och inte pappan så hade situationen ändå varit lika jobbig, det är inte kul att se sin partner må dåligt.

Prata och ta stöd av barnets pappa, han tycker säkert det är lika jobbig, speciellt över att se dig må dåligt.

Så ha lite is i magen, ditt barn kommer inte alltid vara så, du kommer få ta del av mys och gos! Se bara till att finnas där så vänder det snart. Kram 🌸🌸

2021-10-09
nanni2
nanni2
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...