App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Utomkvedshavandeskap

Hej! Jag behöver lite ljus i mörkret. Har precis drabbats av utomkvedshavandeskap där min vänstra äggledare opererades bort. Det var min första graviditet och första försöket. Finns det någon som kan dela med sig om hur det gått efter den haft ett utomkvedshavandeskap?

2021-10-08
Chilins
Chilins

För mig var det positivt för fertilitetet att få en äggledare bortopperarad. Vi hade försökt många år med ettsyskon när jag fick akut utomkvedshavandeskap(jag visste inte ens att jag var gravid). Efter operation blev jag snabbt gravid. Syskonet kom 11 månader efter utomkveds. Efter det har jag haft lätrare att bli gravid.

2021-10-11
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Jag visste inte ens om att jag var gravid (hade spiral) så det blev en chock att först få veta att jag var gravid och sen akutoperera bort vänster äggledare.

Läkarna såg verkligen till att få in i min skalle att andra äggledaren skulle ta över så fertiliteten har inte minskat. Jag kände aldrig oro över den biten- men ja, jag var väldigt rädd över att det skulle hända igen i framtiden. Och gravid, det blev jag på första försöket ca 6 mån efter operationen.

Jag fick göra tidigt ultraljud för att säkerhetskälla att embryot inte fastnat- vilket det inte hade gjort, så ja det är en skön känsla att ha kommit förbi det stadiet. Var då i vecka 6-7

Stor kram!

2021-10-09
Bokmalen2
Bokmalen2
Gravid i vecka 19

Beklagar verkligen! Jag vet hur jobbigt det är att få ett utomkvedshavandeskap eftersom jag själv fick det 2017. Då fick jag också operera bort min vänstra äggledare och jag var så ledsen. Det var min första graviditet. Efter det behövde jag tid att läka både psykiskt och fysiskt. Jag var orolig att det skulle hända igen om jag blev gravid igen men till slut försökte jag lägga bort de där känslorna och vi provade igen och när vi började försöka igen blev jag gravid på andra ägglossningen och har nu en dotter på 1,5år.
Jag vet hur ledsen du är nu men det kommer bli bättre, jag lovar! Kram

2021-10-08
ElinJosefine
ElinJosefine
Barn på 1 år och 8 månader

Hej,
Jag har också varit med om samma för två år sen. De opererade borr mitt hö äggledare men blev gravid med bara en efter 4 månader.

2021-10-08
Nesii58
Nesii58
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...