App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Covid vaccin

Ni som är gravida. Har ni tagit vaccin och i vilken vecka? Jag är gravid vecka 23 och velar fram och tillbaka om jag ska ta vaccin eller vänta tills barnet är fött. Vill så gärna ta men så rädd för eventuell påverkan i framtiden på barnet med tanke på att de inte finns långvariga studier. Någon mer som sitter i min sits som har grov beslut ångest?

2021-10-08
Sofiaevolina
Sofiaevolina
Gravid i vecka 31

Jag tänker inte vaccinera mig under min graviditet, inga foliehattsfasoner bara försiktighet. Gör vad som känns rätt för dig och skit i vad alla andra säger och tycker :)

2021-11-03
Frida_P
Frida_P
Gravid i vecka 15

Vaccinet går inte över till barnet - däremot kan antikropparna göra det. Alltså bara bra. Alla gravida rekommenderas vaccination.

Var en no-brainer för mig - vill självfallet minska risken att bli allvarligt sjuk och föda för tidigt.

Ta vaccinet!

2021-11-02
Emmspa
Emmspa
Gravid i vecka 35

Jag tog dos 1 och 2 i ca v 32 och 39. Ut har en frisk och normal bebis kommit som följer sin kurva som han ska! 🌸

2021-10-09
nanni2
nanni2
Bebis på 3 månader

Jag tog runt v24 och v31. Det kändes rätt självklart för mig att ta det, då riskerna att bli sjuk i covid kändes värre (särskilt med tanke på att ens immunförsvar ju blir sämre ju mer gravid en blir). Jag har inte fött än, men vid alla kontroller så ser allt fint ut och jag fick inga biverkningar förutom ont i armen och lite trött. Jag fick Pfizer och är glad för det idag (särskilt med mutationer och att alla totalt skiter i att vara försiktiga så fort restriktionerna släpptes på).

2021-10-09
Doowop
Doowop
Bebis på 1 månader

Jag har inte vågat ta det innan pga av att vi försökte bli gravida, det tog längre tid än jag trodde så tillslut bokade jag en tid. Men samma dag som jag skulle ta den första sprutan testade jag positivt och avbokade den direkt . Är nu i v 11 , vi har inte berättat om graviditeten än, men upplever ett extrem press från familj/vänner/jobb att jag MÅSTE ta det och som dumförklarar en. Så trött på att det inte finns någon förståelse för att man kan ha sina skäl som man inte vill berätta för alla. Jag tycker inte att det känns bra. Snart vecka 12 och då tänkte vi berätta om nyheten för närmaste kretsen. Men jag är himla osäker om jag vill ta vaccinet även då. Hade det inte varit för graviditeten så hade jag gjort det för länge sen. Blev så glad att hitta detta inlägg här så man vet att man inte är ensam om att fundera. ❤️

2021-10-09
mathildaemilie
mathildaemilie
Gravid i vecka 19

Jag tog mina v 18 och v 23, är i v 28 nu 😊 Blev trött och lite huvudvärk dagen efter andra dosen bara, men annars endast öm i armen ett par dagar. Jag fick också moderna. För mig känns det lugnande att ha full skydd för både mig och bebis 😊 Gavida hade precis fått klartecken när det blev dags för min åldersgrupp och jag landade i att jag är räddare för de risker som Corona har på gravida.

2021-10-09
Pancakes
Pancakes

Jag tog båda dosor innan vecka 20, fick Moderna och jag mår bra och min bebis mår bra. Är född -96, vilket nu har stoppats men hade bara feber första natten efter andra dosen. Jag ville ha vaccinet innan jag blev gravid så tvekade inte när min BM rekommenderade att ta vaccinet, blev inte tvingad på något sätt. Jag tycker att du ska lyssna på din magkänsla, inget är rätt eller fel i detta.

2021-10-08
Merre
Merre
Gravid

Jag tog inte vaccin, har inte upplevt stor risk (att bli sjuk) med tanken på hur jag och mina närmaste lever. Däremot har jag ett barn som går till förskolan så alla insjukningar under året delades till mig och jag blev orolig varenda gång, gjorde även coronaprov 2-3 gånger med negativ resultat så klart. Jag tänkte vaccinera mig lite efter förlossningen och då ville jag ta moderna men nu kom det att det inte ska ges till yngre personer och jag ligger lite utanför den gränsen men inte långt ifrån. Man blir helt ställd, ska man då chansa med den sista alternativ som finns eller kommer det igen bli något? Rätt trött på det nu och jag vet att de flesta har inga biverkningar utöver trötthet (bara 1-2 personer på mitt jobb som fick alvarligare biverkningar) men den ruletten med alla typer av vaccin gör mig upprörd. Jag tänker i alla fall vänta tills jag har helt återställt mig och se vilka råd som ges vid just det tillfället (läs åt vilket håll vinden blåser just då...ehh). Man får fatta beslutet själv och acceptera de riskerna som man får i så fall - finns ingen riskfri alternativ:(.

2021-10-08
Amana
Amana
Bebis på 1 månader

För mig va det rätt självklart att ta det. Visst är man orolig, men hört alldeles för mkt från främst USA om gravida som inte tagit vaccinet. Vet även en som fick föda för tidigt i Sverige pga för låg syrehalt pga covid. Jag tog vaccinet i v15 och 20. Man kan ju också tänka på att det är antikropparna som går över till barnet, inte vaccinet i sig :) Är inte kunnig inom detta, men det är vad jag förstått når jag kollat upp det från källor jag litar på iaf.

2021-10-08
Gilmorized
Gilmorized
Gravid i vecka 28

Velade länge men tog beslutet att ta. Tacksam för det nu för vistas på ett jobb med hög smittspridning utan distans. Tog min första v.13 och min andra v.20. Allt såg bra ut på ultraljudet efter båda. Inga biverkningar mer än ont i armen i något dygn. I ett längre perspektiv så får vi se men vad hade hänt om jag fick syrebrist mm så hade det också fått följder för bebis.

2021-10-08
mimmisan88
mimmisan88
Gravid i vecka 29

Jag har velat konstant fram och tillbaka sen innan sommaren, men känner mig just nu ändå ganska trygg i mitt beslut att inte ta. Kan ju fortfarande bli så att man hinner ångra sig men i dagsläget känns det inte som att det kommer bli förrän bebis är ute.

2021-10-08
johmi
johmi
Gravid i vecka 38

Jag tog första dosen i v.30 och andra dosen i.v36. Jag velade också väldigt mycket, men valde tillslut att ta det ändå. 😊

2021-10-08
Annn93
Annn93
Bebis på 1 månader

Förstår dig! Jag velade också fram och tillbaka länge men landade tillslut i att riskerna och konsekvenserna om jag skulle bli smittad var betydligt värre för både mig och bebis än de möjliga biverkningar vaccinet kan ge. Tog första dosen i 24+3 och andra dosen 28+1. Min barnmorska har bara positiva saker att säga och sa även att vaccinet inte är nytt i sig utan bara en ny variant av vaccin som använts i flera år vilket jag tycker känns tryggt.

2021-10-08
_Kajsa
_Kajsa
Gravid i vecka 37
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...