App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Börja pumpa innan förlossning

Hej, jag vill bara vet om man kan börja pumpa så att mjölken rinner till innan förlossningen? Försöker hitta någon slags av information kring ämnet men mycket är efter förlossning, vilket är givet! Har någon några tankar kring detta? Och vet om man kan göra det eller inte? 🤔

2021-10-05
EmiliaNilsson_
EmiliaNilsson_
Bebis på 12 månader

Man kan göra det, i vissa länder pumpar kvinnor strax före förlossning och sparar råmjölken. Skulle nog inte säga att det är en praxis som delas i Sverige. Prata med din bm för att förstå hur du ska spara den mjölk som kommer... för när det väl börjar rinna till så kan det bli väldigt mycket.

2021-10-06
Lillaline
Lillaline

Råmjölken finns på plats redan månader innan förlossningen. Detta är allt bebisen behöver första dygnen. Eftersom det nyfödda barnet har extremt liten magsäck första dygnen, är råmjölken absolut bäst, eftersom den är extremt koncentrerad näring och energi. Mjölken kommer igång av hormoner från såväl förlossningen som framför allt från när du ammar. Bästa sättet att få igång mjölkproduktionen, efter förlossningen, är att amma bebisen ofta och hjälpa den att få ett bra tag om bröstet.

2021-10-05
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

Jag är inte en expert men tror inte det är meningen. Först kommer ju råmjölken som är jättefet och proppfylld med viktig näring till bebisen, som inte behöver mer när den är helt nyfödd. Sen rinner mjölken till efter typ 2-3 dagar, det finns säkert nån bra anledning till det (kanske att det inte forsar mjölk första dagarna när bebisen lär sig amma). Du kan ju dubbelkolla med din bm, men tror inte det är något du behöver tänka på!

2021-10-05
Piglet89
Piglet89
Barn på 2 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...