App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hudbristningar

Ni som fött ett eller flera barn försvann era hudbristningar så småningom och hur gjorde ni? Jag är gravid i vecka 33 och från ingenstans i vecka 30 började hudbristningarna dyka upp, de är både breda och röda och kliar otroligt mycket. På grund av klådan har jag pausat med bio oil och remescar och smörjer endast med Parfymfri lotion. Problemet är att detta påverkar mitt allmänna tillstånd jättemycket, jag känner mig väldigt nedstämd och det känns som om bristningarna bara blir fler och fler. Innan graviditeten hade jag inte särskilt bra självkänsla och jag har alltid haft mycket bristningar på andra delar av kroppen sedan barndomen men detta känns som ännu en sak att må dåligt över. Jag tror inte att det kommer finnas en enda sak jag gillar med mig kropp efter graviditeten. Det hjälper inte direkt när man ser alla influensers som är supersmala, får inte en enda hudbristning och dessutom har magrutor typ 3 månader efter förlossningen.

2021-09-26
SimonaL
SimonaL
Gravid i vecka 37

Jag förstår att det är tråkigt. De kommer synas mindre men aldrig försvinna helt. Man kan säkert göra någon salongsbehandling som hjälper dom att blekas mer eller något men tror det är viktigare att försöka acceptera det. Det är en av många potentiella konsekvenser av att var gravid och det är så himla många som går det trots att de kanske på bild döljer dom väldigt bra och att de syns mycket mindre i vissa ljus. Jag tror att om man accepterar dom blir de lättare att hantera dom sen. Du är fin som du är!

2021-09-26
Anna_msson
Anna_msson
nyfödd bebis

Har dina bristningar inte blekts alls?

Tyvärr är jag väl medveten om den långa läkeprocessen av hudbristningar, de jag fick för 18 år sedan när jag kom in i puberteten syns fortfarande väl. I och med att hudbristningar under graviditeten uppkommer ganska plötsligt och under en kort period så undrar jag dock om dessa är mer grunda och om det finns en bättre prognos för dessa?

När man googlar före efter bilder så verkar det som att hudbristningar efter graviditet i vissa fall förvinner :) (hoppas!)

2021-09-26
SimonaL
SimonaL
Gravid i vecka 37

Dina bristningar kommer aldrig försvinna däremot kommer dom blekna med tiden. Bristningar är inget som försvinner. Tänk dig att du drar i en plastpåse så ser du att plasten dras ut men inte går ihop igen ungefär så funkar det med huden.. men jag kan säga något till dig som min make sa när jag fick 2 stora breda bristningar när jag väntade min 2:a. Så sa han men älskling, tänk inte på det som bristningar, tänk det som små fotspår som ditt barn lämnat på dig för att du alltid ska minnas 🥰 den meningen fick mig att sluta bry mig om mina bristningar, de kommer blekna men alltid finnas där.

2021-09-26
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 32
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...